Прес-центр21 квітня 2024, 17:04

Ключове питання для Луганщини – допомога і підтримка ВПО, – Артем Лисогор (відео)

Ключовим питанням для Луганської області є допомога та підтримка внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор.

«Кожен район специфічний і для кожного з них є свої завдання. Для Луганщини це внутрішньо переміщені особи. Дуже багато питань щодо їх житла, залучення та соціалізації в тих громадах, в які вони переїхали, фінансові питання тощо», – зазначив він.

Також очільник Луганської ОВА звернув увагу на те, що значну роль у розв’язанні проблем областей відіграє Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України. Бо саме на цьому майданчику питання ОМС вирішуються швидко, а самі рішення є ґрунтовними.

«Це є інструмент, завдяки якому Президент, Уряд, очільники областей, всіх громад збираються і можуть порушувати ті питання, які для них актуальні. І вони отримають відповідь і необхідні рішення, щоб працювати на благо нашої країни», – вважає Артем Лисогор.

Артем Лисогор підкреслив, що у громадах зʼявляється все більше прогресивних питань через ефективну взаємодію з органами державної влади. 

«Коли ти подаєш запит у паперовому вигляді, можливо, неправильно було осмислено саме питання, відповідь не буде розгорнута. А от якраз таке спілкування, такий формат, дає можливість повністю вивчити якесь питання, спілкуватися і винести рішення, яке впроваджується у найкоротші терміни. Як, наприклад, це було з нашими ветеранами», – вважає начальник Луганської ОВА.

https://www.congress.gov.ua/kliuchove-pytannia-dlia-luhanshchyny-dopomoh...