Прес-центр5 квітня 2024, 11:04

Луганська ОВА провела зустрічі з італійськими та польськими партнерами

Луганська ОВА продовжує підготовку до деокупації. Відбулася онлайн-зустріч з представниками регіону Лаціо (Італія) та Люблінського воєводства (Польща). 

Італійська сторона висловила зацікавленість у відбудові України, зокрема Луганщини. 

«До 2014 року, коли на нашу землю вторглися росіяни, Луганська область входила до п’ятірки областей з найвищим промисловим потенціалом. Сьогодні окупанти нещадно руйнують наші підприємства, міста та села, тому відбудовувати доведеться все наново», – наголосив голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. 

Луганська область активно взаємодіє із польськими та італійськими партнерами. 

Так, раніше було укладено угоду з Люблінським воєводством Республіки Польща про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво. А також між муніципалітетом Ронко-Канавезе (Італійська Республіка) та Кремінською міською територіальною громадою. 

Розвиток міжрегіонального та міжмуніципального співробітництва з партнерами – пріоритетна справа як для регіонів, що мають тимчасово окуповані території, так і для всієї України.

Загалом до зустрічі долучилися представники шести областей: Луганської, Одеської, Рівненської, Хмельницької, Львівської та Закарпатської. Обговорили можливості та потенціал міжнародної співпраці окремо з кожним регіоном. 

Зустріч відбулася в рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва Луганської області.

https://www.congress.gov.ua/luhanska-ova-provela-zustrichi-z-italiyskymy...