Прес-центр20 травня 2023, 09:05

Мінсоцполітики презентовано основні проекти щодо розвитку соціальних послуг та можливості для співпраці з громадами

Заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська та директорка Департаменту соціального захисту населення Олена Поліщук взялиучасть у робочій онлайн-зустрічі з представниками місцевих органів державної виконавчої влади, яка проводилась Мінсоцполітики.

Ключовим питанням під час заходу було посилення спроможності органів влади до надання соціальних послуг.

Мінсоцполітики було презентовано основні проекти щодо розвитку соціальних послуг та можливості для співпраці з громадами.

Під час заходу зазначили, що на різних етапах життя будь-хто з мешканців громади може потрапити у складні життєві обставини та потребувати професійної соціальної підтримки для їх подолання.

Ці обставини можуть бути зумовлені такими чинниками, як невиліковна хвороба, інвалідність, безробіття, малозабезпеченість, домашнє насильство, ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання своїх обов’язків з виховання дитини, похилий вік чи шкода, завдана конфліктом, тощо.

Тому в кожній територіальній громаді необхідним є розвиток та забезпечення надання соціальних послуг, спрямованих на профілактику складних життєвих обставин, подолання або мінімізацію їх негативних наслідків, що належить до власних повноважень громад.

Одночасно, в умовах військового стану та обмеженого фінансування, взаємодія з громадськістю може стати ресурсом, який допоможе забезпечити такі потреби громадян.