Прес-центр18 квітня 2024, 08:04

Молодь з «лнр» на державному рівні вчать розповсюджувати пропаганду рф, в Лисичанську боєць «шторм зет» вбив двох місцевих цивільних, окупанти атакували поблизу Невського

«Ворог спробував штурмувати наші позиції поблизу Невського і сусідніх Тернів, що на Донеччині. Там відбито три атаки росіян. Продовжують вони активні бойові дії й у Білогорівці. По Невському завдані удари з реактивної системи залпового вогню та мінометів. По Греківці та Макіївці окупанти застосували артилерію. Авіацію – по Білогорівці та Серебрянському лісу», – повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор, коментуючи безпекову ситуацію в регіоні.

Також жителям Невського та Новолюбівки вчора роздали тижневий запас хліба. До Невського привезли продукти харчування та господарські товари.

Представників молоді із так званої «лнр» зібрали у калузькій області. Там для них організували історико-просвітницький форум «Курс молодого бійця. Інформаційний фронт».

Розповсюджувати російські наративи в соціальних мережах їх вчать у рамках національного проекту «Освіта». Алгоритмам створення фейків навчають на державному рівні.

Двох цивільних жителів Лисичанська розстріляв з автомату колишній боєць російського штурмового підрозділу «шторм зет». До повномасштабного вторгнення цей росіянин неодноразово відбував покарання за розбої, крадіжки, ДТП. Але за участь у бойових діях отримав право перебувати на волі. Тепер в нього знову з’явилася можливість повернутися на фронт – скористався він нею швидко.