Прес-центр5 листопада 2021, 15:11

Можливості збільшення виробництва овочів та фруктів розглянуті в області

У форматі ZOOM  відбулася конференція на тему «Агрегація ПрАТ «Мічурінське».

Спікерами виступили представники Агентства США з міжнародного розвитку USAID та Дніпропетровської обласної громадської організації «Сільськогосподарська консультаційна служба». До заходу долучилися фахівці Департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації.

Зазначимо, що захід проведено за ініціативи керівництва ПрАТ «Мічурінське» задля налагодження співробітництва з виробниками- одноосібниками, які займаються розвитком овочівництва та ягідництва, з метою створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу у с. Райгородка Щастинського району, створення сприятливого середовища в регіональній кооперативній агропродовольчій галузі у Луганській області.

Фахівці «Мічурінське» підготували презентацію Проєкту для об’єднання учасників сільськогосподарського виробництва, власників особистих підсобних господарств з визначенням суті та цілі агрегації.

Про свій досвід щодо створення кооперативу розповіли представники СОК «Овочі станичників».

На заході обговорені  питання стосовно збільшення можливостей виробників овочів, ягід, фруктів, при створенні кооперативу; залучення агрономів для розробки агротехнологічних карт із застосуванням біозахисту, мінімізації хімічних ЗЗР, що надає можливість підвищити конкурентоспроможність та екологічної стійкості продукції агровиробників Луганщини.