Прес-центр4 листопада 2021, 17:11

На Луганщині привітали працівників соціальної сфери

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов взяв участь в урочистих заходах до Дня працівників соціальної сфери.

Звертаючись до присутніх він відзначив особливу і надважливу роль тих, хто щодня служить людям, створює гідні умови життя громадян, які з різних причин опинилися у скрутному становищі. Окремо було наголошено на тому, що соціальні працівники Луганщини служать своїй справі у надзвичайно важких умовах – у прифронтових населених пунктах та під час світової пандемії. Тим самим ризикуючи своїм здоров’ям та інколи життям. Все це свідчить, що випадкових людей у цій професії немає.

Видатним працівникам соціальної сфери Олексій Смирнов вручив обласні відзнаки.

Зазначимо, що у Луганській області більше 1200 громадян Луганської області отримують соціальну допомогу в обласних інтернатних закладах. На сьогодні в регіоні комплексну допомогу надають чотири будинки-інтернати для громадян похилого віку та інвалідів і шість інтернатів психоневрологічного профілю. Також працюють чотири обласних установи, які надають підтримку сім’ям з дітьми.

Для надання соціальних послуг непрацездатним громадянам похилого віку та особам з інвалідністю в області діють територіальні центри надання. У першу чергу, соціальні робітники терцентрів надають підтримку громадянам, які не в змозі обійтися без сторонньої допомоги.

Щоденну професійну підтримку сімʼям, дітям та молодим людям, які зіткнулися з життєвими труднощами, надають центри соціальних служб та центри надання соціальних послуг.

В області діють  центри соціальної реабілітації дітей з інвалідністю та  відділення соціальної реабілітації. Робота цих закладів є дуже важливою, адже вони працюють не тільки з найменшими громадянами нашої області, які вже мають інвалідність, але й щоденно покращують життя тих дітей, які лише мають загрозу отримання інвалідності.