Прес-центр15 листопада 2021, 14:11

На Луганщині проведено перерозподіл держсубвенції для забезпечення житлом дітей-сиріт

У Сєвєродонецьку проведено засідання комісії з розподілу коштів субвенції з державного бюджету місцевим на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа облдержадміністрації.

Під час заходу розглянуто стан реалізації субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у поточному році та затверджено перерозподіл невикористаного в повному обсязі залишку субвенції з місцевого бюджету за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету на 2021 рік між місцевими бюджетами Луганщини.

Так, цьогоріч Луганській області виділено субвенцію в обсязі 20 мільйонів 806 тисяч гривень.

Згідно із законодавством, регіональна комісія визначає потребу області відповідно до пропозицій, поданих місцевими комісіями, та формує пропозиції щодо розподілу обсягу субвенції між місцевими бюджетами.

У разі утворення залишків субвенції в місцевих бюджетах такі кошти повертаються до обласного бюджету для подальшого перерозподілу.

Обласна комісія відповідно до регіональних списків осіб у порядку черговості визначає наступну особу, якій може бути придбано житло або призначено відповідну грошову компенсацію.

Тож, комісією схвалено пропозиції щодо перерозподілу субвенції 2021 року між особами з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа згідно з регіональними загальними списками відповідно до дати взяття їх на квартирний облік та між відповідними місцевими бюджетами Луганської області.