Прес-центр6 листопада 2018, 09:11

На Луганщині триває будівництво дев’яти амбулаторій

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко відзначив досягнення Луганщини у розвитку сільської медицини.

Про це він повідомив під час селекторної наради щодо виконання заходів з розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

«Рішення, які ми приймаємо  заради пришвидшення будівництва та оснащення цих об’єктів, виправдовують себе», – наголосив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Слід зазначити, що наказом Мінрегіону від 26.07.2018 р. № 187 затверджено перелік проектів та заходів, що фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. До названого переліку, зокрема, потрапили 11 амбулаторії на Луганщині.

Тож, в рамках реалізації цих заходів розроблено проектно-кошторисну документацію для будівництва амбулаторій, проведено її експертизу, тендерні торги на визначення генеральних підрядників будівництва. Наразі укладено 11 договорів на будівництво.

По дев’яти об’єктам вже зареєстровані повідомлення про початок виконання робіт в Державній архітектурно-будівельній інспекції та ведуться роботи. По семи амбулаторіям повністю завершено улаштування фундаментів та розпочаті роботи по кладці стін, по двом амбулаторіям роботи з улаштування фундаментів знаходяться на завершальному етапі.

Нагадаємо, що постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості» від 06.12.2017 № 983 Луганській області розподілена субвенція у розмірі 109425,6 тис. гривень.