Архів новин

09 ноября 2018

Мова єднає: Всеукраїнський диктант національної єдності відбувся!

Українська мова має стати об’єднавчим чинником для усіх громадян України. Активно долучилась до написання Всеукраїнського диктанту і Луганщина.

До написання вісімнадцятого Всеукраїнського радіодиктанту, який традиційно відбувається 9-го листопада, в День української писемності та мови, приєдналась Ольга Лішик, заступник голови Луганської облдержадміністрації, керівники департаментів і управлінь облдержадміністрації, видатні особистості Луганщини – освітяни, науковці, юристи, лікарі, промисловці, артисти, працівники культури та спортсмени.

Омбудсмен Людмила Денисова ознайомилась з роботою КПВВ «Станиця Луганська»

Сьогодні, 9 листопада, на КПВВ «Станиця Луганська» відбулась робоча зустріч за участі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової, Надзвичайного та Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні Марюса Януконіса, заступника аташе з питань оборони при Посольстві Литовської Республіки в Україні Бабонаса Міндаугаса та головного Парламентського Омбудсмена Литовської Республіки Аугустінаса Нормантаса. Ознайомили гостей з роботою контрольно пропускного пункту заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко та голова Станично-Луганської РДА Юрій Золкін.

Державний бюджет-2019: боротьба за інтереси громад триває

Представник Голови АМУ у парламенті народний депутат України О.Продан зареєструвала поправки до проекту Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» (№9084 від 17.09.2018 року), підготовлені за пропозиціями Асоціації міст України, що послідовно уже багато років відстоює позиції місцевого самоврядування.

Свято людей, які дійсно люблять Україну!

9 листопада – особливий день для людей, які дарують людству часточку своєї душі, прагнуть запалити у серцях вогник духовності, гармонії та краси!

Напередодні, 8 листопада 2018 р., у концертній залі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені С. Прокоф’єва відбулись урочистості з нагоди професійного свята працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Справжнім подарунком до свята став неймовірно яскравий та емоційний виступ відомого українського гурту ROCKOKO у супроводі академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії.

Луганщина відзначає День української писемності та мови

Щороку, 9 листопада, в Україні відзначається День української писемності та мови. Це свято було започатковано Указом Президента України від 06 листопада 1997 року № 1241/97.

За православним календарем 9 листопада вшановують пам’ять Преподобного Нестора-Літописця – послідовника Кирила і Мефодія. Вважається, що Нестор Літописець став прабатьком української писемної мови.

Увага! Важлива інформація

13 листопада 2018 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення:  м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок  12:00.

Координацію зусиль центральних та місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування у сфері запобігання та протидії домашньому насильству обговорювали сьогодні на всеукраїнській вебекс-нараді.

08 листопада 2018 року відбулася вебекс-нарада під головуванням заступника Міністра соціальної політики України Наталії Федорович щодо питань подальшого забезпечення реалізації Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

ОЦІНОЧНА МІСІЯ З ПІДГОТОВКИ НОВОГО ПРОЕКТУ НІМЕЦЬКОГО ТОВАРИСТВА МІЖНАРОДНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА (GIZ) У ГУМАНІТАРНІЙ ТА СОЦІАЛЬНІЙ СФЕРАХ НА ЛУГАНЩИНІ!

08.11.2018  заступник директора Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Ольга Рибалко і заступник начальника управління - начальник відділу міжнародної технічної допомоги та європейської інтеграції управління міжнародної технічної допомоги, європейської інтеграції та інвестиційної діяльності Департаменту Михайло Снопенко разом з заступником голови облдержадміністрації Ольгою Лішик та представниками інших структурних підрозділів облдержадміністрації взяли участь у зустрічі з представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва «Deutsche Ge

У містах і районах області: за кошти ДФРР у Троїцькому районі будують спортивні майданчики

На території району реалізується проект «Покращення доступу до спортивної інфраструктури та підтримка занять спортом населення Троїцької ОТГ та дітей з особливими потребами» за фінансової підтримки державного фонду регіонального розвитку.

Так, будуть побудовано спортивні майданчики зі штучним покриттям та розміщено спортивні споруди для дозвілля та занять фізичною культурою у селах Воєводське, Ями, Демино-Олександрівка та на території Троїцького ліцею.

Україна має інтегруватись до європейської містобудівної стратегії

Україна має повноцінно інтегруватись до європейської містобудівної стратегії, шляхом впровадження європейських підходів і норм у будівництві та містобудуванні. Про це під час форуму «Креативна Україна» наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

7-ИЙ ДУНАЙСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

13-14 листопада 2018 року в м. Новий Сад (Республіка Сербія) за організації Торгово-промислової палати Воєводини, Інституту європейських регіонів м. Зальцбург та компанії «МедіаІнвент» планується проведення
7-го Дунайського бізнес-форуму, участь в якому беруть учасники Дунайської стратегії.

Темами цьогорічного форуму є:

- Дунайська стратегія: позитивний досвід та очікування;

- Регіони – мости інтеграційних процесів;

- Бізнес та процвітання - нові технології та новий час;

ВСТУПИВ В СИЛУ ЗАКОН УКРАЇНИ «ПРО ЕЛЕКТРОННІ ДОВІРЧІ ПОСЛУГИ»

07 листопада 2018 року вступив у силу Закон України «Про електронні довірчі послуги», який дає можливість запровадити в Україні сучасні електронні методи ідентифікації особи, серед яких MobileID. Про це в ході засідання Уряду повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

«Запровадження Закону «Про електронні довірчі послуги» забезпечить українців сучасними інструментами електронної комерції та комунікації з партнерами і державою», – підкреслив очільник Мін’юсту.

ВИБІР РИНКУ ДЛЯ РОЗВИТКУ ЕКСПОРТУ

Офіс з просування експорту та New Fashion Zone запрошують всіх представників сектору легкої промисловості, які зацікавлені у виході на ринки країн Європи, на презентацію результатів дослідження «Вибір ринку для розвитку експорту компаній з сектору легкої промисловості. Групове партнерство та кооперація у рамках виходу на ринки ЄС», яке було проведено експертами Офісу.

РОЗШИРЕНЕ СПІЛЬНЕ ЗАСІДАННЯ УКРАЇНСЬКО-САУДІВСЬКОЇ ДІЛОВОЇ РАДИ

21 листопада 2018 року в Торгово-промисловій палаті України (конференц-зала «Colliseum», 4-й поверх) відбудеться розширене спільне засідання Українсько-Саудівської ділової ради в рамках проведення Шостого засідання Міжурядової Українсько-Саудівської комісії з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва.

Луганщина долучилася до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності

9 листопада у День української писемності та мови представники різних професій, віку і статі зібралися в Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля, щоб у режимі онлайн написати Всеукраїнський диктант національної єдності.

Захід відкрили поважні гості з Києва – народна артистка Наталія Шелепницька та заслужена артистка України Анжеліка Рудницька.

Потім під радіодиктування відомого лінгвіста Олександра Авраменка аудиторія разом з українцями з різних країн світу писала диктант на тему «Крила України».

Піротехнічними розрахунками вилучено 10 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 8 листопада, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом обстежено 4,2 га території області, де виявлено та вилучено 10 вибухонебезпечних предметів. Серед них три артилерійських снаряди, одна мінометна міна та шість ручних гранат.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На Луганщині запровадили відстріл хижих та шкідливих тварин для боротьби з небезпечними захворюваннями

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації з питань недопущення виникнення африканської чуми свиней і сибірки тварин та заходів з профілактики і ліквідації сказу тварин на території області.

Уряд визнав спроможними ще 9 громад Луганщини

7 листопада Уряд прийняв розпорядження про визнання спроможними 52 об’єднаних територіальних громад, в яких перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів відбулися у 2017-2018 роках (які раніше не визнавалися Кабінетом Міністрів України спроможними). Також визнано спроможними 123 об’єднані територіальні громади, в яких вибори відбудуться 23 грудня 2018 року. 

До переліку потрапили 9 громад Луганської області.

Власний дім отримав хлопець-сирота з Білокуракінського району

Рустама Кучеренко, який має статус дитини-сироти, став господарем будинку та земельної ділянки в с. Курячівка Білокуракинського району.

Житло придбаного за кошти субвенції з державного бюджету та бюджету Білокуракинської селищної ради.

Також обласною комісією прийнято рішення на придбання ще одного житлового будинку для дитини-сироти. 

Обласна влада звернеться до Президента України та Уряду щодо внесення заборони на обмежування постачання енергоносіїв на Луганщині

Це одне з низки рішень, прийнятих учора ввечері за дорученням виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації Сергія Філя на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

На ньому розглянуто заходи відносно попередження виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної зі зривом опалювального сезону у містах Гірське, Золоте Попаснянського району та Сєвєродонецьк.

Оперативна інформація про початок опалювального сезону 2018/19 року станом на 09 листопада 2018 року

Котельні (од.) Всьго в наявності - 378. В роботі - 335. Підключення (%)- 88,6.

Житлові будинки (од.) Всьго з централізований опаленням - 1767. Опалюються - 701. Підключення (%) - 39,7.

Об'єкти соціальної сфери (од.) : Дошкільні заклади. Всьго в наявності - 141. Опалюються - 135. Підключення (%) - 95,7. Учбові заклади. Всьго в наявності - 297. Опалюються - 264. Підключення (%) - 88,9.  Лікарні. Всьго в наявності - 63. Опалюються - 48. Підключення (%) - 76,2.

Оціночна місія Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ відвідала Луганщину

Низку гуманітарних питань, актуальних для жителів регіону, обговорили із заступником голови Луганської облдержадміністрації Ольгою Лішик представники оціночної місії Німецького товариства міжнародного співробітництва «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit» (GIZ) GmbH» під час зустрічі 8 листопада.

Новини ООС: Новоайдарщина зазнала мінометного обстрілу

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування. Ворог здійснював обстріли по оборонних укріпленнях наших захисників в районі с. Кримське Новоайдарського району. Зокрема, вогонь вівся з гранатометів різних видів, мінометів калібру 82 мм та стрілецької зброї.

Протягом поточної доби у Луганській області обстрілів не зафіксовано.

Культурна спадщина Луганщини: цікаві факти

Луганщина не перестає дивувати різноманітністю та багатогранністю збережених культурних скарбів.

Обласна влада звернеться до Президента України та Уряду щодо внесення заборони на обмежування постачання енергоносіїв на Луганщині

Це одне з низки рішень, прийнятих учора ввечері за дорученням виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації Сергія Філя на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

На ньому розглянуто заходи відносно попередження виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної зі зривом опалювального сезону у містах Гірське, Золоте Попаснянського району та Сєвєродонецьк.