Архів новин

21 ноября 2018

День Гідності і Свободи: шукаючи Європу, ми знайшли Україну!

П’ять років минуло з того часу, коли народ України вкотре довів, що має сильну волю, має право робити власний вибір, має здатність відстоювати свою свободу будь-якою ціною! П’ять років важких втрат, болю і випробувань. Подій, які назавжди змінили країну і кожного українця. Шукаючи Європу, ми знайшли Україну!

Гідність однієї людини – є безперечне надбання, Гідність цілого Народу – могутня сила!

Запалені лампадки, обличчя героїв Небесної Сотні, спів, що рве серце навпіл, та сльози, що немає сил стримати…

Проведено командно-штабні навчання органів управління і сил місцевих ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області

Сьогодні, 21.11.2018, в області проведено командно-штабні навчання органів управління і сил місцевих ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області.

Мета заходу – контроль стану готовності місцевих ланок служб цивільного захисту до оперативного реагування на загрози виникнення надзвичайних ситуацій в зимовий період.

Командно-штабні навчання проходили в м. Лисичанську – з практичним відпрацюванням, в містах і районах області – в штабному режимі.

В обласній дитячій лікарні відкрито оновлене відділення планової хірургії

Так, нові 20 ліжок, у тому числі три – онкологічні, розміщенні у відділенні планової хірургії Луганської обласної дитячої клінічної лікарні, яке відкрилось після капітального ремонту.

У відкритті взяла участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

У відділенні надається допомога дітям з першої доби життя і до 18 років. Вже у перший день після відкриття до відділення потрапили 11 дітей з усіх районів області, у тому числі двоє – прооперовані.

Наразі відділення має власний операційний блок з можливістю спільного проведення двох операцій.

У Сєвєродонецьку вшанували учасників Революції Гідності

Обласні урочистості до Дня Гідності та Свободи відбулися сьогодні, 21 листопада, в Сєвєродонецькому обласному коледжі культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва.

Цього дня на Луганщині та в усій Україні, згадуючи події п’ятирічної давнини, вшановують тих, хто віддав життя та врятував країну.

Під час заходу «Мені болить моя країна» усі присутні упродовж хвилини мовчання схилили голови за загиблими: людьми, які допомогли своїм подвигом згуртувати країну, мільйони українців довкола спільної мети – шляху до Європи.

Розроблено новий Генеральний план міста Гірське

В липні 2017 року Гірська міська рада прийняла рішення щодо розроблення Генерального плану міста Гірське Луганської області. Містобудівна документація була  розроблена ТОВ «Прогрес-Цивільпроект» м. Краматорськ.

Необхідність розроблення нового Генерального плану викликана у зв'язку зі зміною соціально-економічних умов, які склалися у регіоні за останній час.

У Сєвєродонецьку обговорено забезпечення системи роботи із запобігання та протидії насильству і жорстокому поводженню з дітьми

20 листопада 2018 року з ініціативи ПРООН у місті Сєвєродонецьку відбулося засідання «круглого столу» для представників органів державної влади та органів місцевого самоврядування Луганської області з питань забезпечення системи роботи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою таті та жорстокому поводженню з дітьми. Участь у заході взяли заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук, представники громадських та міжнародних організацій.

Попаснянський центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Лелека» розширює перелік послуг

Завдяки підтримки Луганського регіонального центру фізичної культури та спорту «Інваспорт» у комунальному закладі «Попаснянський районний центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Лелека» розпочали заняття з фізкультурно-спортивної реабілітації.

Це система заходів, розроблених із застосування фізичних вправ для відновлення здоров’я дитини та спрямованих на відновлення і компенсацію за допомогою занять фізичною культурою і спортом функціональних можливостей її організму для поліпшення фізичного і психологічного стану.

Конфлікт на Донбасі суттєвим та згубним чином вплинув на добробут населення, соціальні та економічні умови загалом

Тривалий час проблема насильства в сім’ї в суспільстві замовчувалася. Будь-яке втручання у сімейні стосунки з боку держави та суспільства вважалося порушенням таємниці приватного життя і не припускалося. Таке становище призвело до певного свавілля у сфері сімейних відносин та перетворення їх на область латентних правопорушень, які залишалися поза увагою компетентних органів і державної влади.

У Сєвєродонецьку розглянуто питання попередження та реагування на випадки насильства по відношенню до осіб похилого віку

16 грудня 2018 року з ініціативи представництва HelpAge International в місті Сєвєродонецьку відбулася зустріч робочої групи щодо питань віку та інвалідності під егідою Кластеру з питань захисту. Участь у заході взяли представники громадських і міжнародних організацій, а також органів державної влади, зокрема, Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації.

На Луганщині засуджено організатора антиукраїнського референдуму 2014 року

За матеріалами Служби безпеки України до семи років позбавлення волі заочно засуджено організатора антиконституційного «референдуму про державну самостійність ЛНР».

На відновлення навколишнього середовища цьогоріч сплачено 55 мільйонів екоподатку

За січень-жовтень 2018 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 54 млн 700 тис. гривень екологічного податку.

55 % з цієї суми або 30 млн 85 тис. гривень зараховано до спеціального фонду місцевих бюджетів. Решта, 24 млн 615 тис. гривень, надійшло до загального фонду державного бюджету.

Загалом впродовж 2018 року на обліку в територіальних органах фіскальної служби регіону перебуває понад 1,5 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку.

Впровадження найсучаснішої та інноваційної системи розвитку громад «Розумна Взаємодія»

За результатами пілотного проекту Кабінет Міністрів України включив навчання держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування за курсом “Розумна Взаємодія” до урядового плану дій (п.11 Розпорядження КМУ від 10 травня 2018 р. № 297-р) і це дуже круто! І тому, що подальше впровадження в повсякденну діяльність ОТГ/ОМС/адміністрацій рекомендуємо переглянути пропозицію від партнерів, які проводять конкурсний відбір  для пілотного впровадження.

У Сєвєродонецьку відкрито виставку сучасного патріотичного плакату до Дня Гідності та Свободи «Україна в серці»

Експозиція представлена у Луганському обласному центрі народної творчості.

Виставку відвідали учні загальноосвітніх шкіл міста.

Діти ознайомилися з 20 плакатами художника, захисника України, колишнього військового 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Юрія Неросліка.

Його роботи присвячені силу духу, патріотизм та міцності українського народу. В них передано прагнення до миру та єдності.

Усі бажаючи можуть відвідати цю цікаву експозицію до 9 грудня.

21 листопада відзначається – День Гідності та Свободи – у день початку подій, які стали для України історичними

Цього року Україна відзначає п'яту річницю початку масових акцій громадського протесту під час Революції Гідності.

Цього дня також вшановуємо мужність і героїзм учасників антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, волонтерів, інших патріотів, які відстоюють територіальну цілісність України, захищають надбання Революції Гідності.

Луганським обласним краєзнавчим музеєм заплановано ряд заходів до річниці подій Дня Гідності та Свободи для учнів старших класів шкіл району та студентської молоді ВНЗ:

Піротехніками вилучено 10 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 20 листопада, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3,15 га місцевість у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: чотири артилерійських снаряди, одну мінометну міну й п’ять ручних гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Перший в Україні експертний Telegram канал про антимонопольне та конкурентне право

Компанія ADS Legal Group створила новий Telegram-канал «Монополії України та Конкуренція як стиль поведінки», на якому публікуватиметься інформація в галузі антимонопольного та конкурентного права. Всі матеріали створюватимуться на основі офіційних матеріалів та рішень АМКУ.

Зокрема, канал публікуватиме новини про останні рішення Антимонопольного комітету України. Надаватиметься детальний аналіз цих рішень, а також рішень постійно діючої адміністративної колегії АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель.

Представники Мінекономрозвитку зустрілися з керівником департаменту з питань країн Євразії ОЕСР Вільямом Томпсоном

19 листопада, під час зустрічі делегації Міністерства економічного розвитку і торгівлі України з керівником департаменту з питань країн Євразії ОЕСР Вільямом Томпсоном у Парижі, був вручений лист від Уряду України до Організації економічного співробітництва та розвитку стосовно приєднання до Рекомендації Організації економічного співробітництва та розвитку щодо ефективного публічного інвестування на всіх рівнях врядування.

Павло Петренко презентував законопроект #РейдерствоСтоп, який запроваджує нові інструменти боротьби з рейдерами

Міністерство юстиції разом з депутатами, представниками провідних бізнес-асоціацій: Американської торгівельної палати, Європейської бізнес асоціації, Спілки українських підприємців, Офісу ефективного регулювання BRDO і Офісу бізнес-омбудсмена напрацювали низку законодавчих ініціатив, спрямованих на подальше посилення боротьби з рейдерськими атаками на підприємства та майно громадян. Про це під час прес-конференції повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

Звернення виконуючого обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя з нагоди Дня Гідності та Свободи

Шановні жителі Луганщини!

Сьогодні, 21 листопада, в Україні відзначають День Гідності та Свободи.

П’ять років тому у Києві на Майдані Незалежності почали збиратися українські студенти, юнаки та дівчата. Тодішня злочинна влада їх обдурила. Замість обіцяного європейського майбутнього в останню мить було прийнято рішення повертатися у минуле.

Саме так розпочався Євромайдан, який згодом перетворився у загальнонаціональну Революцію Гідності.

Ці події для усього світу стали символом української незламності, високої сили духу, мужності та принциповості.

Новини ООС: минула доба на Луганщині пройшла спокійно

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська жодного разу не порушували режим тиші вздовж лінії розмежування.

Проведено моніторинг реалізації проектів регіонального розвитку, визначених Планом заходів на 2017-2018 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації за підсумками 9 місяців 2018 року проведено моніторинг реалізації проектів регіонального розвитку, визначених Планом заходів . У звітному періоді передбачено реалізацію 115 проектів регіонального розвитку за 4 стратегічними цілями на загальну суму запланованого обсягу фінансування 2,218 млрд грн, з яких: 4 – виконано у повному обсязі; 48 – знаходяться у стадії виконання; по 63 проводиться інформаційна компанія, здійснюється пошук інвестиційних донорів.

«Укрлегпром» запрошує до участі у Всеукраїнському з’їзді легкої промисловості

27 листопада 2018 року у приміщенні Київської міської державної адміністрації (м. Київ, вул. Хрещатик, 36, Колонна зала) відбудеться Всеукраїнській з’їзд легкої промисловості (далі – З’їзд), під час якого буде презентовано інноваційний потенціал галузі для бізнесменів, споживачів, інвесторів, державних замовників та прийнято консолідовану позицію з вирішення галузевих проблем.

Організатор з’їзду: Асоціація «Укрлегпром» за підтримки Кабінету Міністрів України та Київської міської державної адміністрації.

«Україна в серці»: виставка сучасного патріотичного плакату до Дня Гідності та Свободи

На виставці представлено 20 плакатів патріотичного напрямку, які змусять глядача замислитись над темою єдності, патріотизму, сили духу та міцності українського народу.

Автор приголомшливих по символізму плакатних поліграфічних шедеврів - Юрій Нерослік талановитий художник, патріот, захисник України, військовий 92-ї окремої механізованої бригади, який знає біль і жах війни. А зараз він – художник, пише свою чудову Україну!

20 листопада, до світлиці Луганського обласного центру народної творчості завітали учні Сєвєродонецької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 15.