Архів новин

20 ноября 2018

На Луганщині платники податків перерахували 156 млн гривень військового збору

У січні-жовтні 2018 року надходження військового збору склали 155 млн 934 тис. гривень.

Це на 41,1 млн гривень, або на 35,8 % більше показника за cічень-жовтень 2017 року.

Нагадаємо: військовий збір запроваджено з  серпня 2014 року, його ставка складає 1,5 % від об’єкта оподаткування. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування військового збору до бюджету є роботодавці, які нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків.

 

Забезпечення житлом дітей-сиріт та осіб з їх числа

20.11.2018 року було проведено засідання обласної комісії з питань визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа, де було розглянуто документи подані районами та містами області відповідно до Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету затверджених постановою КМУ від 15.11.2017 № 877.

Наша каратистка виборола золото всеукраїнських змагань

У Полтаві відбувся чемпіонат країни з карате VKF серед спортсменів з вадами слуху.

На всеукраїнській першості Луганську область представляла дефлімпійська чемпіонка 2017 року, заслужений майстер спорту України Карина Янчук.

За результатами виступів вона здобула золото в розділі програми «Куміте» у ваговій категорії 61 кг.

Тренує каратисту Олег Ястребов.

Вітаємо!

Питання інформаційної безпеки – це не тільки проблема області, але й всієї України, – брифінг

Сьогодні, 20 листопада, за участю директора Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Олександра Костенка відбувся брифінг для ЗМІ, де йшлося про розвиток інформаційної сфери області та впровадження україномовного контенту.

Спікер підкреслив, що безперечним досягненням нашої країні за останні роки є свобода слова. Українці в 2014 році виходили на Євромайдан, щоб мати право висловити свою думку, свої погляди та захистити свободу.

Влад Де Брянський (гітара) - вперше в Україні!

Влад Де Брянський – американський композитор та гітарист українського походження, п’ятиразовий номінант на «Греммі», автор унікальної техніки гри на електричній та акустичній гітарах, справжній новатор, який дослідив нові напрямки сучасної музики використовуючи українські народні пісні та граючи на слайд гітарі, є автором понад 150 творів, а в дискографії має 5 виданих альбомів.

Внесені зміни до перспективного плану формування територій громад Луганської області

Вони затверджені відповідним розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2018 р. № 845-р.

Зазначеними змінами уточнено склад Білокуракинської, Лозно-Олександрівської, Новоастраханської, Новоайдарської, Щастинської, Новопсковської, Містківської, Нижньодуванської, Сватівської, Старобільської, Чмирівської, Троїцької, Лисичанської та Сєвєродонецької громад.

Водночас перспективний план формування територій громад Луганської області доповнюється Кам’янською, Гірською, Шульгинською та Привільською громадами.

Дослідження «Практика публічних консультацій в об’єднаних територіальних громадах» представлять у Сєвєродонецьку

Цей захід, куди запрошуються журналісти та громадські активісти,  відбудеться 21 та 22 листопада на базі платформи ініціатив City Hub (шосе Будівельників, 23 б, 2-й поверх). Початок о 10:00.

Дослідження проводив Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) у межах проекту «Відповідальне управління громадою» в серпні 2018 року із представниками об’єднаних територіальних громад у п’яти регіонах України.

За інформацією звертатися до помічниці з комунікації проекту «Відповідальне управління громадою» Галини Сереги за телефоном: 097-705-23-66, 063-288-59-82.

На порядку денному забезпечення теплопостачання мешканців міста Рубіжне

Вчора, 19 листопада, виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Сергій Філь провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій на тему: «Про попередження виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної зі зривом опалювального сезону у м. Рубіжне». На заході були присутні заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, керівництво структурних підрозділів ОДА, Рубіжанської міської ради, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, правоохоронних органів, а також представники ЗМІ.

Розпочався процес висування кандидатів на виборах в об’єднані громади 23 грудня

Відучора розпочався процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на перших виборах в об’єднані територіальні громади, призначених на 23 грудня 2018 року.

Територіальні виборчі комісії прийматимуть документи для реєстрації кандидатів до 28 листопада.

До 29 листопада ТВК прийматимуть рішення про реєстрацію або про відмову в реєстрації кандидатів.

Луганщина знову зібрала рекордний врожай зернових

Цього року на підконтрольній українській владі території Луганської області, попри несприятливі погодні умови для вирощування ранніх зернових культур, в сільськогосподарських підприємствах та одноосібних господарствах області зібрано всього 1 млн 215 тис. тонн зернових та зернобобових культур. Зокрема, 831 тис. тонн пшениці та 233 тис. тонн кукурудзи. Середня врожайність по області склала близько 30 ц/га.

Розпочато фінансування видатків на проведення в Луганській області перших місцевих виборів, які призначені на 23 грудня 2018 року

В області вживаються заходи, спрямовані на активізацію реформування місцевого самоврядування та державну підтримку добровільного об'єднання територіальних громад.

Піротехнічними розрахунками вилучено чотири вибухонебезпечних предмети на території області

Протягом минулої доби, 19 листопада, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Станично-Луганському та Попаснянському районах.

Загалом обстежено 3,15 га території області, де виявлено та вилучено чотири вибухонебезпечних предмети, а саме один артилерійський снаряд та три ручних гранати.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Всесвітній день дитини

У 1954 році Генеральна Асамблея ООН рекомендувала всім країнам ввести в практику святкування Всесвітнього дня дитини як дня світового братерства і взаєморозуміння дітей, присвяченого діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

ООН запропонувала урядам святкувати цей День в будь-який з днів, який кожен з них визнає доцільним. 20 листопада знаменує день, в який Асамблея прийняла в 1959 році Декларацію прав дитини, а в 1989 році – Конвенцію про права дитини.

Засідання регіональної комісії ТЕБ і НС

 19 листопада поточного року виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Сергій Філь провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій на тему: «Про попередження виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної зі зривом опалювального сезону у м. Рубіжне». На заході були присутні заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, керівництво структурних підрозділів ОДА, Рубіжанської міської ради, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, правоохоронних органів, а також представники ЗМІ.

Обласна влада не може бути осторонь проблем пересічних рубіжан, – Сергій Філь про зрив опалювального сезону в Рубіжному

Вчора, 19 листопада, виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Сергій Філь провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій на тему: «Про попередження виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної зі зривом опалювального сезону у м. Рубіжне». На заході були присутні заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, керівництво структурних підрозділів ОДА, Рубіжанської міської ради, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, правоохоронних органів, а також представники ЗМІ.

Новини ООС: на Луганщині поранено військовослужбовця

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 6 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

У напрямку Золотого та Новотошківського Попаснянського району застосовувались 120-мм і 82-мм міномети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

По укріпленнях наших захисників поблизу Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з 82-мм мінометів, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець отримав поранення.