Архів новин

26 ноября 2018

В області триває будівництво лікарських амбулаторій та дитячих будинків сімейного типу

Про це сьогодні повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, доповідаючи під час усеукраїнської селекторної наради.

Її провів Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Слід відзначити, що Луганщина – серед лідерів будівництва лікарських амбулаторій.

Перше засідання оновленого складу Ради з питань етнонаціональної політики

26 листопада 2018 року, за ініціативи та організаційного сприяння управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, відбулося перше засідання оновленого складу Ради з питань етнонаціональної політики при обласній державній адміністрації, яке очолила заступник голови облдержадміністрації, голова Ради Лішик Ольга Петрівна.

До складу Ради увійшли керівники та уповноважені представники громадських організацій національно-культурного спрямування, що діють на підконтрольній українській владі території Луганської області:

УВАГА ВАКАНСІЯ! ДОЛУЧАЙСЯ ДО КОМАНДИ #depzz

Гарна можливість для креативних та ініціативних людей стати частиною нашої команди!

Ви орієнтуєтесь в соціальних медіа та цікавитесь світом сучасних технологій, інвестиціями, внутрішньою та зовнішньою політикою і економікою, володієте навичками з адаптивного лідерства, управління змінами тощо. Вмієте вести ділові перемовини, маєте стратегічне бачення розвитку Луганської області та готові працювати, тоді ми чекаємо Вас!

Указ Президента України № 390/2018 про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 року "Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні"

Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю:

1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 року "Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні" (додається).

2. Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України П.ПОРОШЕНКО

Порошенко і Столтенберг домовилися про термінове скликання надзвичайного засідання Комісії Україна-НАТО

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Генеральним Секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Петро Порошенко поінформував про брутальний акт агресії Росії проти України в Азовсько-Чорноморській акваторії та дії України у відповідь, в тому числі запровадження режиму воєнного стану.

Глава Української держави закликав посилити міжнародний тиск на Росію задля негайного звільнення українських моряків та кораблів.

Оголошено конкурс міні-проектів для музеїв Донецької та Луганської областей

22 листопада 2018 року оголошено початок конкурсу міні-проектів для музеїв Донецької та Луганських областей, які знаходяться у комунальній власності, в рамках проекту «Музей відкрито на ремонт. Частина 4» за фінансової підтримки проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

До вашої уваги вистави Львівського Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької

27 листопада - романтична історія «Варшавська мелодія», мелодрама Леоніда Зоріна про заборону кохати, про боротьбу за кохання двох різних людей, які відчайдушно намагаються бути разом. Що ж трапиться і чи зможуть закохані відстояти свою любов?

28 листопада - «Чоловік моєї дружини», комедія Міро Гаврана, яка не залишить байдужим нікого. Про жіноче щастя написано сотні романів та віршів. Світові театральні сцени здебільшого дають інсценівки в жанрі «складники щастя для жінок». А чи існує щастя для чоловіків? Яким воно буває? Що додає йому тривалості, а що його вбиває?!

На Луганщині створено мурал «Життя без насильства»

На Луганщині в місті Рубіжне в рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відкрито мурал «Життя без насильства». Мурал створено на стіні Рубіжнської загальноосвітньої школи № 9 з ініціативи Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації за підтримки Рубіжанської міської ради та Фонду ООН у галузі народонаселення.

Ескіз малюнку для нанесення на стіну обрано із числа переможців конкурсу малюнку, який був проведений серед учнів школи в рамках акції.

Уряд схвалив Положення, що гарантує дітям доступну освіту та реабілітацію в санаторних школах

В Україні продовжать роботу санаторні школи, де можуть отримувати загальну середню освіту діти, що потребують тривалого лікування. Як саме відбуватиметься робота таких закладів, прописано в Положенні про санаторну школу, затвердженого Кабінетом Міністрів України.

Санаторні школи – це єдиний тип закладу загальної середньої освіти, де діти можуть поєднувати реабілітацію з навчанням. Там одночасно працюють медичні та педагогічні працівники.

Послугу з оформлення та видачі паспортних документів започатковано через центр надання адміністративних послуг Чмирівської сільської ради»

22 листопада 2018 року у Чмирівській об’єднаній територіальній громаді (ОТГ) Старобільського району відбулася важлива подія – через центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) започатковано надання адміністративної послуги з оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки та документа, що дає право громадянину України на виїзд за кордон. Це перша ОТГ в Луганській області, в якій запроваджено таку послугу.

Чмирівська сільська ОТГ зміцнює свою матеріально-технічну базу

Однією з найбільших проблем не тільки Чмирівської об’єднаної громади, а й в цілому Луганської області є погана якість доріг. Багато років не проводився ремонт дорожнього покриття, відсутнє транспортне сполучення між селами громади, не облаштовані тротуари та пішохідні зони для безпечного пересування пішоходів. 

Враховуючи це, за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад на суму 2302,00 тис. грн. та коштів місцевого бюджету (197,000 тис. грн.) у Чмирівській ОТГ по-хазяйському придбали універсальний колісний агрегат з широким спектром застосування – автогрейдер та передали на баланс КП «Обрій» Чмирівської сільської ради, яке повністю забезпечує його утримання.

Бізнес-форум «LЕVEL UP UKRAINE 2018

Компанія «Делойт» в Україні спільно з Асоціацією платників податків України організовують масштабний бізнес-форум «LЕVEL UP UKRAINE 2018» на тему: «Трансформація бізнесу», який відбудеться у місті Києві 28 листопада 2018 року на території готелю «Fairmont Grand Hotel Kyiv» за адресою: м. Київ вул. Набережно-Хрещатицька, 1.

Бізнес-форум об’єднає більше 500 учасників, серед яких представники бізнесу та державні діячі України та світу, ключові гравці ринку трансформацій, інвестори, регулятори та експерти.

Конференція «Нова індустріалізація: спільні дії Уряду та бізнесу» відбудеться у місті Києві

Торгово-промислова палата України (ТПП України) спільно з Комітетом по державно-приватному партнерству при ТПП України, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та іншими органами державної і місцевої влади 11 грудня 2018 року проводить за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана чергову конференцію «Нова індустріалізація: спільні дії Уряду та бізнесу».

Державною регуляторною службою України затверджено План здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік

Наказом Державної регуляторної служби України від 15.11.2018 № 152 затверджено План здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік.

Згідно зі ст. 5 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» підставою для проведення комплексного планового заходу державного нагляду (контролю) щодо суб’єкта господарювання є внесення одного й того самого суб’єкта господарювання до планів здійснення заходів державного нагляду (контролю) різних органів державного нагляду (контролю).

Розвиток декоративно-прикладного мистецтва області

Майстер-класи з писанкарства та з самчиківського розпису провели Народні майстрині України Тетяна Коновал та Ольга Машевська 23 листопада 2018 року у Лисичанську.
У першій частині заходу учасники відвідали лекції та отримали теоретичні знання на тему «Українська писанка від Сяну до Дону», «Семантика народних символів, що використовуються у писанкарстві»; «Відродження народного самчиківського розпису, як перлини українського мистецтва».

У сєвєродонецькому училищі відкрито новий навчально-практичний центр

У Вищому професійному училищі № 94 відкрито навчально-практичного центр з професії  «Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж. Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування. Електромонтажник силових мереж та електроустаткування».

В заході взяла участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Майже 1,6 мільйона отримали жителі Луганщини, які скористалися правом на податкову знижку

Станом на листопад до органів ДФС у Луганській області звернулися 1126 громадян, які виявили бажання скористатися правом податкової знижки та, відповідно, повернути з бюджету частину сплаченого податку на доходи фізичних осіб.

За десять місяців на рахунки громадян повернуто 1 млн 575 тис. гривень податку на доходи фізичних осіб.

Тренінги з реклами, бізнес-комунікацій та PR для підприємців

ПРООН запрошує підприємців та людей з досвідом бізнес-діяльності на одноденні тренінги з реклами, бізнес-комунікацій та PR, що відбудуться з 29 листопада по 15 грудня 2018 року в Запоріжжі, Дніпрі, Харкові, Сєвєродонецьку, Краматорську та Маріуполі.

Серія тренінгів спрямована на підвищення якості діяльності малих і середніх підприємств, розвиток практичних навичок керівників і власників МСБ, орієнтованих на пошук нових ринків та участь в професійних, регіональних, міжрегіональних і міжнародних виставках.

Президент вимагає від керівництва Росії негайного звільнення українських моряків та кораблів, затриманих у Керченській протоці

Президент Петро Порошенко звернувся до керівництва Російської Федерації з вимогою звільнити українських моряків та кораблі, затримані в Керченській протоці.

«Я звертаюся до керівництва Російської Федерації з вимогою негайно звільнити українських військовослужбовців, які в порушення міжнародного права, брутально були затримані і доля яких невідома», - підкреслив Глава Української держави на засіданні Ради національної безпеки і оборони.

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 88 одиниць вибухонебезпечних предметів

З 19 по 25 листопада піротехнічними розрахунками ДСНС України в області обстежено 18,73 га місцевості.

Загалом виявлено та вилучено 88 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 33 артилерійських снаряди, п’ять мінометних мін та 50 ручних гранат.

В області зібрано 1,217 млн тонн зернових та зернобобових культур

У сільськогосподарських підприємствах та одноосібних господарствах Луганщини зібрано в початково-оприбуткованій вазі 1 млн 217 тис. тонн зернових та зернобобових культур.
З них пшениці – 836 тис. тонн, ячменю – 103 тис. тонн, кукурудзи – 234 тис. тонн.
Середня врожайність по області склала близько 30 ц/га.

Президент звернувся до Верховної Ради з пропозицією про запровадження воєнного стану в Україні

Рада національної безпеки і оборони України під головуванням Президента Петра Порошенка схвалила рішення запропонувати Президенту України запровадити воєнний стан строком на 60 діб. РНБО визначила за необхідне ввести в Україні особливий правовий режим для створення умов з відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки, усунення загроз для незалежності та територіальної цілісності України.

У Посольстві Литыи відбулась дискусія щодо реформ в Україні

21 листопада у Посольстві відбулась дискусія щодо реформ в Україні, ситуації в економіці та енергетичному секторі. У дискусії взяли участь посли держав-членів ЄС, які опікуються питаннями «Східного партнерства», колишній міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічюс, генеральний директор української інвестиційної компанії «Dragon Capital» Томаш Фіала, Президент Центру глобалістики «Стратегія-XXI» Михайло Гончар. Учасників дискусії привітали Посол Литви в Україні Марюс Януконіс і Посол Австрії з питань «Східного партнерства» Томас Буксбаум.

Новини ООС: на Луганщині поранено двох військовослужбовців

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська чотири рази порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Троїцького Попаснянського району застосовувались 120-мм міномети, протитанкові та автоматичні гранатомети, а також великокаліберні кулемети.

По укріпленнях наших захисників поблизу Станиці Луганської відкривався вогонь з 82-мм мінометів.

Внаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців отримали поранення.