Прес-центр26 листопада 2018, 17:11

В області триває будівництво лікарських амбулаторій та дитячих будинків сімейного типу

Про це сьогодні повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, доповідаючи під час усеукраїнської селекторної наради.

Її провів Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Слід відзначити, що Луганщина – серед лідерів будівництва лікарських амбулаторій.

Загалом за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості Луганській області розподілена субвенція у розмірі 109425,6 тис. гривень.

Наразі по дев’яти амбулаторіям повністю виконано улаштування фундаментів, триває кладка стін. На трьох об’єктах роботи перебувають на завершальному етапі.

Ще по двом амбулаторіям ведеться улаштування фундаментів: у с. Колядівка Новоайдарського району та с. Чмирівка Старобільського району.

Крім того, триває будівництво дитячих будинків сімейного типу в Білолуцьку Новопсковського району та Біловодську.

Загальна кошторисна вартість будівництва цих об’єктів складає 9282,799 та 9744,314 тис. гривень відповідно.

В цьому році на будівництво будинку в Білолуцьку виділено 1864,845 тис. гривень, в Біловодську – 1856,005 тис. гривень.

Передбачені кошти в 2018 році будуть використані в повному обсязі.

Сьогодні на об’єктах продовжуються будівельні роботи, в повному обсязі виконана фундаментна частина будинків, по Білолуцькому будинку розпочата кладка стін, по Біловодському тривають роботи з прокладання зовнішніх мереж комунікацій.