Прес-центр9 листопада 2018, 16:11

Омбудсмен Людмила Денисова ознайомилась з роботою КПВВ «Станиця Луганська»

Сьогодні, 9 листопада, на КПВВ «Станиця Луганська» відбулась робоча зустріч за участі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової, Надзвичайного та Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні Марюса Януконіса, заступника аташе з питань оборони при Посольстві Литовської Республіки в Україні Бабонаса Міндаугаса та головного Парламентського Омбудсмена Литовської Республіки Аугустінаса Нормантаса. Ознайомили гостей з роботою контрольно пропускного пункту заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко та голова Станично-Луганської РДА Юрій Золкін.

Члени делегації ознайомились з роботою КПВВ та обговорили з прикордонниками реальні проблемні питання роботи на об’єкті.

Відповідаючи на питання журналістів щодо відкриття нових пунктів перетину лінії розмежування, Людмила Денісова наголосила: «Ми розуміємо, наскільки важливе це для людей, які проходять лінію зіткнення. Україна готова відкрити нові КПВВ, проте у свою чергу протилежна сторона саботує ці дії. Тим самим ми можемо наочно побачити принцип «чим гірше – тим краще».

Геннадій Іваненко нагадав, що на Луганщині створений сучасний контрольний пункт в’їзду-виїзду «Золоте». Попри те, що обласна влада неодноразово анонсувала його відкриття, протилежна сторона щоразу нехтувала умовами Мінських домовленостей.

Також члени делегації відзначили позитивні зміни у роботі КПВВ «Станиця Луганська», зокрема ремонт дорожнього покриття, збільшення особового складу Державної прикордонної служби, що пришвидшує перевірку документів громадян, зведення бомбосховищ тощо.