Прес-центр19 березня 2024, 09:03

Наші випускники шкіл своєчасно отримають документи про навчання – готуємо замовлення понад 3,4 тис. свідоцтв, з них 320 – з відзнакою, – Артем Лисогор

«Вже третій випуск поспіль, через вторгнення росіян, в наших закладах освіти відбувається дистанційно. За останній рік ми зробили все можливе, аби і вчителі, і діти були максимально забезпечені гаджетами для навчання. Першими їх отримали юні луганчани, родини яких перебували в найбільш скрутному становищі. Звісно, готуємо чергове замовлення документів про здобуття базової та загальної середньої освіти. А це понад 3,4 тис. свідоцтв. Усі вони надійдуть своєчасно, аби наші діти встигли їх подати до кабінетів вступників. Абітурієнти з окупованих територій, як і минулоріч, зможуть скористатися пільгами в українських вишах», – наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Так, випускникам 9-х класів замовлять 2 163 свідоцтва про здобуття базової середньої освіти, з них 186 – з відзнакою.

Випускникам 11-х класів – 1 313 свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти, з них 35 – з відзнакою для нагороджених срібною медаллю, 99 – з відзнакою для нагороджених золотою медаллю.

Найбільше свідоцтв з відзнакою буде замовлено для 9-класників Сєвєродонецької (51), Лисичанської (47) та Старобільської (15) громад.

Найбільша кількість відмінників серед 11-класників очікується в Лисичанській громаді – 26 золотих медалістів та 12 – срібних.

У Сєвєродонецькій громаді – 25 золотих медалістів та вісім – срібних.

У Старобільській громаді на золоту медаль йдуть 15 осіб, на срібну – троє.