Прес-центр10 грудня 2018, 18:12

Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Володимир Прокопенко

Асоціація органів місцевого самоврядування Луганської області підтримує ініціативу створення перспективного плану розвитку регіону. Про це заявив голова асоціації Володимир Прокопенко.

За його словами, Асоціація вже протягом майже двох років займається підготовкою проектних менеджерів. Заступник виконавчого директора Альберт Зінченко провів низку тренінгів для представників органів місцевого самоврядування в Луганської області. Це дало змогу не тільки ознайомити жителів віддалених районів із правилами написання проектних заявок, а й виявити найбільш зацікавлених до такої роботи громадян. «Два роки поспіль райони та ОТГ покращують свої результати участі в  обласному конкурсі проектів регіонального розвитку. Як результат – успішно реалізовані десятки проектів. Тобто у наших громадах сформувалися нові лідери, здатні змінювати депресивний порядок денний на позитивний», – зауважив Володимир Прокопенко.

У зв’язку з цим він також зазначив, що Асоціація органів місцевого самоврядування організовує роботу та надає методологічну підтримку із розробки Стратегій розвитку об’єднаних територіальних громад. Над своїми масштабними планами розвитку активно працюють, зокрема, Красноріченська та Біловодська ОТГ, а також Марківський район. «Ми маємо активні громади, які вже довели свою спроможність мислити та планувати на перспективу у три-п’ять років. Цей процес узгоджується із завданням Президента України сформувати перспективні плани розвитку регіонів», – сказав голова Асоціації місцевого самоврядування.