Прес-центр20 грудня 2018, 16:12

Обговорюємо перспективний план розвитку Луганщини: Ярослав Нестеренко

Відповідно до перспективного плану розвитку Луганщини на 2019 – 2021 роки, на території Попаснянського району буде реалізовано проект «Будівництво радіотелевізійної передавальної станції».

Головною метою проекту є покриття україномовним контентом усієї території Луганської області.

Для його реалізації Кабінетом Міністрів України було виділено 22,55 мільйонів  гривень, ще 1,2 мільйони гривень будуть профінансовані з обласного бюджету.

Будівництво нової телевежі дозволить відновити мовлення не менше 15 українських телеканалів у 60-ти кілометровій зоні. Близько 200 тисяч українців, що проживають як на частині тимчасово окупованої, так і на підконтрольній українській владі території Луганської та Донецької областей, отримають доступ до україномовного контенту.

Як зазначив  головний редактор газети «Попаснянський вісник» Ярослав Нестеренко, втілення цього проекту не лише збільшить кількість україномовного контенту на всій території Луганської області, але й дасть можливість місцевим медіа розширити свої можливості.

«У разі радіотрансляції місцевого контенту жителі району зможуть ознайомлюватися із суспільно значущою інформацією, «гарячими» новинами, важливими оголошеннями. У межах області успішна реалізація проекту дозволить мешканцям тимчасово окупованих територій отримувати інформацію з першоджерел і розірвати «інформаційний пузир», в якому вони опинилися зараз, коли ретранслюється інформаційний контент тільки з теле- та радіоканалів держави-агресора. Щоб людина могла сама робити об'єктивні висновки, у неї повинен буди доступ до інформації», – прокоментував Ярослав Нестеренко.