Прес-центр23 травня 2023, 08:05

Окупанти атакують Білогорівку на землі і з повітря, табори для військової підготовки загарбники облаштували на землях фермерів, воду в захоплених минулоріч містах дають погодинно в окремих районах

22 травня росіяни обстріляли Стельмахівку, Невське та Білогорівку.

«Ворог знов зосередив свою увагу на Білогорівці. Не полишає спроб витиснути Сили оборони з цього населеного пункту. Б’є реактивною та ствольною артилерією. Атакує з повітря, влаштоває штурми піхотою. Але наші захисники вміло тримають оборону і щоденно наносять противнику ураження, – наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор. – Учора були чергові спроби наступальних дій. Здійснено й авіаційний удар, проте результат в росіян відсутній».

Декілька таборів для підготовки мобілізованих ворог влаштував від кордонів рф до громад, куди, на жаль, поки що не дістає наша артилерія.

Навчають їх за прискореною програмою максимум два тижні на території фермерських господарств між Міловим та Старобільськом, де загарбники облаштували так би мовити полігони.

По завершенні 14 днів мобіків очікує перша лінія, а потім, якщо пощастить, полон.

Залишки життя в захоплених у 2022 році містах поступово завмирають. Як і активність росіян, в яких не побільшало бажання щось відновлювати за великі кошти.

У відбудові інфраструктури за останні шість місяців окупанти не просунулися ані на крок. Що вдалося швидкоруч зробити ще до нового року, тим люди і користуються.

До прикладу, в Сєвєродонецьку як була подача води погодинно, так і залишається. Тиск слабкий – вище другого поверху води вже немає. І то в окремих районах міста. Ще гірше – в Лисичанську, де є тільки баки з технічною водою у дворах.