Прес-центр27 березня 2024, 15:03

Перша група демінерів з числа ВПО з Луганщини проходить практичне навчання на полігоні The HALO Trust у Харківській області

Зустрітись із Регіональним операційним менеджером Східного регіону The HALO Trust в Україні Стівом Уоллісом, щоб визначитись із подальшою співпрацею та ознайомитись із процесом підготовки цивільних громадян до участі у розмінуванні територій, прибув до Харківщини перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов. 

В рамках робочої поїздки він відвідав учбовий центр та ремонтну базу для техніки The HALO Trust.

Олексій Смирнов акцентував, що мінна забрудненість нашого регіону чи не найвища  в Україні, тож потреба у демінерах, відповідно, також дуже висока.

Наразі у The HALO Trust працюють 24 групи нетехнічного обстеження, п’ять груп механічного розмінування та 21 група демінерів.

Учбовими центрами вже підготовлено 900 фахівців з гуманітарного розмінування. Завдання підготувати 1600. Навчання триває близько двох місяців та є оплачуваним. Заробітна плата демінера становить близько 34,0 тис. грн, для співробітників передбачений повний соціальний пакет та страхування від нещасного випадку.

В рамках меморандуму про співпрацю між Луганською ОВА та The HALO Trust в Україні було проведено шість рекрутингових заходів на базі навчальних центрів організації та гуманітарних хабів для ВПО з Луганщини в містах Київ, Харків, Бровари.

Участь у заходах взяли 169 осіб, а заповнили анкети кандидата 41. 
Співбесіди та відбір пройшли 16 з них, а розпочали навчання за фахом у навчальному центрі м. Харків The HALO Trust шестеро претендентів.
10 ВПО очікують формування чергових навчальних груп.

 Роботу з реалізації меморандуму планується продовжити у другому кварталі поточного року. 

За додатковою інформацією, питань та запису  на навчання за фахом демінер з гуманітарного ромінування звертатися за телефоном: 0 800 300 662.