Прес-центр18 грудня 2018, 18:12

Перспективний план розвитку Луганщини: у Сватовому побудують житло для медиків

У м. Сватовому збудують житловий будинок для медичних працівників. Відповідний проект винесений на громадське обговорення в рамках проект Перспективного плану розвитку Сватівського району на 2019-2021 роки.

Зазначається, що будинок матиме три поверхи та розрахований на 18 квартир. Вартість проекту складає 18,7 млн грн, фінансування передбачено за кошти державного та місцевого бюджетів.

Про те, що розвиток медичної галузі у Сватівському районі є одним з пріоритетних, наголосив у своєму виступі під час першого засідання районної Ради регіонального розвитку голова райдержадміністрації Дмитро Мухтаров. Про це свідчать і наведені ним цифри: протягом останніх п′яти років у медичну галузь залучено понад 134 мільйони гривень.

Районна влада водночас розуміє, що серед вразливих викликів – ризик втрати спеціалістів (у першу чергу молодих фахівців) у галузі, без якої неможливо уявити нормальне існування громади. Поряд із покращенням матеріально-технічної бази закладів охорони здоров′я, приділяється увага  забезпеченню житлом медпрацівників. Адже власне помешкання – значний стимул для лікарів залишатися на Сватівщині.

«Вже майже 5 років як Україна стала на шлях реформування. Незважаючи на певні досягнення, високу оцінку іноземними партнерами та  обласною владою Сватівського району за рейтингами соціально-економічного розвитку, заспокоюватися не треба», – зауважив Дмитро Мухтаров та закликав громадськість долучитися до публічних обговорень перспективного плану. Маючи чітку «дорожню карту» розвитку району та за підтримки Президента України, громада зможе якнайшвидше втілити проекти в життя і сформувати сприятливе соціальне середовище.