Прес-центр29 листопада 2021, 15:11

Представникам ЮНІСЕФ запропоновано відкрити офіс в Луганській області

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов провів зустріч з представниками делегації Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

«Ми дуже цінуємо, що ви робите для нашої області. Обсяг допомоги вражає, і люди це відчувають», – сказав Олексій Смирнов.

Він подякував за надану підтримку, у тому числі в період пандемії коронавірусу, та нагадав, що завдяки ЮНІСЕФ проведено експертизу чотирьох водоканалів області, закуплено засоби дезінфекції, що дозволило забезпечити водою близько 600 тисяч людей. У восьми громадах продовжуються освітні проєкти, надходить допомога сім'ям із дітьми у населених пунктах на лінії розмежування та багато іншого.

Заступник Регіонального директора Відділу ЮНІСЕФ по країнам Європи та Центральної Азії Філіп Корі зазначив: «Ми тут, щоб висловити підтримку від регіонального офісу. Робота, яку ви проводите, дуже надихає. Ми віримо, що діти мають бути пріоритетом, тому що це інвестування у майбутнє. Знаємо, що зараз відбувається багато реформ. І в цей перехідний період нам важливо, щоб діти продовжували отримувати доступ до якісної освіти».

Він подякував за роботу обласної влади та запевнив в готовності подальшої співпраці. Пан Філіп також зауважив, що наразі в Офісі розробляється новий план на наступні п'ять років.

На зустрічі говорили про оперативність у роботі. Для цього з боку облдержадміністрації було запропоновано відкрити офіс ЮНІСЕФ у Сєвєродонецьку.

Під час заходу також порушені питання вакцинації від COVID-19 та поліомієліту, підтримки місцевих ЗМІ у боротьбі з дезінформацією, участі дітей і молоді області у освітніх та інноваційних проєктах тощо.