Прес-центр22 листопада 2021, 16:11

Прийнято рішення комісії з попереднього відбору проєктів, пов’язаних з реінтеграцією тимчасово окупованих територій України та розвитком інфраструктури прилеглих до них територій

Під керівництвом Олексія Смирнова, першого заступника голови Луганської  обласної державної адміністрації, голови комісії, 22 листопада відбулось чергове засідання комісії з попереднього відбору проєктів, пов’язаних з реінтеграцією тимчасово окупованих територій України та розвитком інфраструктури прилеглих до них територій.

На розгляд членам комісії керівниками комунальних підприємств, Юрієм Явтушенком та Олегом Чернопятком, презентовані проєкти «Реконструкція та будівництво об’єктів водопоставчання, водовідведення ЛКСП «Лисичанськводоканал» м. Лисичанськ Луганської області» та «Проектування та будівництво очисних споруд з підстанцією, сонячною електростанцією, скидним каналом зворотних вод у р. Сіверський Донець та реконструкцією підвідних колекторів каналізаційних стоків КП «РВУВКГ» м. Рубіжне».

Ці проєкти націлені на модернізацію систем водопостачання та водовідведення з метою створення нових можливостей для сталого розвитку та покращення якості життя мешканців Лисичанська (разом з суміжними населеними пунктами Привілля та Новодружеська) та Рубіжного.

За результатами засідання комісією прийнято рішення про відмову поданим проєктам у зв’язку із наявною у суб’єктів господарювання простроченою заборгованістю перед державним бюджетом із сплати податків, що не відповідає умовам постанови Кабінету Міністрів України від 7 липня 2021 року № 705 «Про затвердження Порядку відбору проектів, пов’язаних з реінтеграцією тимчасово окупованих територій України та розвитком інфраструктури прилеглих до них територій, які підлягають фінансуванню згідно з Рамковою угодою між Урядом України та Урядом Королівства Данія щодо загальних умов та процедур, організаційних заходів та фінансових умов реалізації програми DanidaBusinessFinance в Україні».