Прес-центр6 березня 2023, 09:03

Протягом тижня більше 920 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу у гуманітарних штабах при Гірській громаді. У Корсунь-Шевченківському розпочали видачу одягу та спальних наборів

Так, на Полтавщині переселенці забезпечувалися дитячими памперсами, продуктовими та гігієнічними наборами. За потреби надавалася психологічна допомога від спеціалістів гуманітарної місії «Проліска» та безоплатна правова допомога.

У Корсунь-Шевченківському розпочали видачу одягу, спальних, кухонних та побутових наборів від благодійного фонду «Право на захист».

У Київському хабі нашим ВПО надавалися продуктові та гігієнічні набори від благодійного фонду Восток SOS, продукти харчування від Луганської обласної державної адміністрації та сімейні гігієнічні набори від Міжнародної організації з міграції.

Разом з тим, там можна було звернутися за психологічною підтримкою до спеціаліста Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги, правовою допомогою від адвокатів благодійного фонду «Право на Захист» та консультаційними послугами від спеціаліста Луганської обласної служби зайнятості.

А у Хмельницькому хабі відвідувачі отримували продукти харчування та дитячі підгузки. Крім того, всім, хто потребує, надавалися консультації психологів «Ла Страда – Україна», роз'яснення з питань працевлаштування від спеціаліста Луганської обласної служби зайнятості, а лікарі Норвезького Червоного Хреста здійснювали первинний огляд.