Архів новин

06 марта 2023

Спеціалісти Лисичанської багатопрофільної лікарні приймають в Дніпрі

В поліклініці КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» ведуть прийом лікарі:
- терапевт Денисюк Сергій Володимирович;
- офтальмолог Моїсеєнко Наталія Анатоліївна;
- гінеколог Литвинюк Дмитрій Микитович;
- хірург Мірошник Мирослав Михайлович;
- травматолог Гриценко Владислав Павлович;
- інфекціоніст Мірошник Тарас Михайлович;

Графік роботи поліклініки:
- понеділок - п’ятниця з 8:00 до 18:00;
- субота з 8:00 до 15:00.

Контактний телефон реєстратури:
+38 066 483 34 75.

На яку державну грошову допомогу мають право полонені та члени їхніх сімей

Право на її отримання мають громадяни, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.

Це стосується як військовослужбовців, так і цивільних.

Також це право є у членів сімей зазначених осіб – під час перебування цих осіб в місцях несвободи.

Факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України встановлює спеціальна Комісія, яка функціонує при Мінреінтеграції.

Після звільнення полонений отримує одноразову грошову допомогу у розмірі 100 тисяч гривень.

Щочетверга у хабі Кремінської громади в Києві прийматиме терапевт

Відтепер переселенці з Луганщини, які мешкають у Києві та області, мають можливість безкоштовно проконсультуватися у лікаря-терапевта.

Щочетверга на базі координаційного центру підтримки луганських ВПО в столиці прийматиме сімейний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Кремінської міської ради» Віра Миколаївна Кодак.

Уряд уточнив Порядок надання допомоги по частковому безробіттю

Уряд затвердив зміни до Порядку надання допомоги по частковому безробіттю, погодивши його із Законом України “Про зайнятість населення”. В новому Порядку розширено перелік критеріїв, за якими надається допомога по частковому безробіттю, зокрема щодо відсутності у роботодавця або фізичної особи підприємця, яка є застрахованою особою, заборгованості перед державним (місцевим) бюджетом понад 6 місяців. Таке рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 3 березня 2023 року.

Луганський обласний Центр психічного здоров’я працює в Дніпрі, а також надає допомогу в дистанційному форматі

У закладі наголошують, що у воєнний час вкрай важливим є своєчасне забезпечення реагування на нові виклики та формування стійкості українського суспільства.

У хабі в Івано-Франківську представники обласної служби зайнятості відтепер приймають двічі на тиждень – у четвер та п'ятницю

У Франківському центрі допомоги вимушеним переселенцям триває видача продуктів та щоденний прийом спеціалістів.

В обласному центрі допомоги ВПО з Луганщини, яким опікується Сєвєродонецька районна державна адміністрація, з вівторка по суботу є можливість отримати фахову консультацію.

Дні і години прийому лікарів, юристів, а також можливі зміни до графіку публікуються у телеграм-каналі Координаційного центру https://t.me/LgvIF.

Олена Зеленська разом із командою своєї Фундації відвідала дитячий будинок сімейного типу на Львівщині та передала гуманітарну допомогу

Перша леді України та команда Фундації Олени Зеленської відвідали дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ) родини Паскевичів на Львівщині.

ВПО з Луганщини у Сєвєродонецькому гумхабі в Дніпрі за тиждень видано понад 1100 продуктових наборів та 153 пакунки побутової хімії

У гуманітарному хабі Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації у Дніпрі переселенцям з Луганщини упродовж тижня видано 1102 продуктових набори та 153 набори побутової хімії і засобів гігієни.

Оперативна інформація про діяльність хабу у телеграм-каналі: https://t.me/s/severhabdnipro.
 

У гуманітарних хабах Кремінщини в Рівному, Луцьку, Дніпрі, Києві та Андрушівці діють колл-центри для підтримки ВПО

Там запрацювали нові телефонні номери, за якими переселенці можуть звертатися зі своїми запитаннями.

Як діяти жителям Луганщини, які у 2022 році не змогли своєчасно отримати субсидії

Одержувачам, які отримували нараховані житлові субсидії та пільги через відділення зв’язку АТ «Укрпошта», виплати у цей період здійснювались через міжнародну платіжну систему «MY TRANSFER» (швидка копійка), про що АТ «Ощадбанк» інформував шляхом надсилання смс-повідомлень про надходження коштів.

Олена Зеленська виступила на конференції United for Justice: Потерпілий ніколи не несе відповідальності за злочин, відповідальний лише виконавець

Перша леді України Олена Зеленська виступила на конференції United for Justice («Об’єднані заради справедливості»), яка відбулась у Львові.

Такий захід в Україні проводять уперше. У конференції взяли участь провідні правники з усього світу, експерти в галузі міжнародного права, генеральні прокурори, представники законодавчої та виконавчої влади, дипломати. Очікується, що захід стане юридичним «Рамштайном», який допоможе об’єднати зусилля для притягнення до відповідальності всіх винних у скоєнні міжнародних злочинів в Україні.

НМТ-2023: доступний демонстраційний тест з математики

Онлайновий НМТ із математики доступний на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти за цим посиланням: https://lv.testportal.gov.ua/demotest.math/

Інтерфейс запропонованого тестувальника відрізняється від того, який буде на реальному НМТ, однак за структурою, типами завдань, тривалістю їх виконання демонстраційний варіант аналогічний вступному тесту.

Майже 850 жителів Луганщини звернулися до хабів у Черкасах та Новомосковську на цьому тижні

За тиждень працівниками гуманітарного хабу, який розташований у Новомосковську, видано 638 продуктових наборів.

16 родин отримали дитячі та дорослі підгузки.

Від гуманітарної місії «Проліска – Дніпро» одяг та взуття надані 67 ВПО.

Кожен, в кого була потреба, міг звернутися до лікаря та юристів благодійного фонду «Право на захист».

У Черкасах протягом тижня видано 207 продуктових наборів.

Крім продуктів харчування в Харкові наші переселенці отримували підгузки, консультувалися у лікарів, психологів, юриста.

Більше 4500 наших земляків звернулися до Лисичанських гумштабів у лютому

Зокрема, продуктові набори видані 4546 мешканцям Луганської області.

Серед них: 2079 – у Дніпрі, 498 – у Полтаві, 430 – у Запоріжжі, 368 – в Обухові, 1051 – у Києві, 120 – у Звягелі.

Також надано більше 1000 одиниць одягу та взуття, 103 родинних набори з засобами гігієни, 57 індивідуальних наборів з засобами гігієни, 46 наборів з дитячою гігієною, 862 – жіночої гігієни, 42 особи отримали постільну білизну.

В Ужгороді відбувся Перший Міжнародний конгрес координаційної платформи «ВзаємоДія»

Подія об‘єднала представників представників близько 100 громадських організацій, благодійних фондів, волонтерських рухів, органів державної влади, дипломатичних інституцій та інших державних та недержавних осередків у сфері гуманітарних місій, розбудови громадянського суспільства, розвитку інтеграційних процесів.

Очільник Луганщини Сергій Гайдай подякувати всім тим, хто в найскладніші часи для Луганщини надає необхідну допомогу та підтримує наших людей.

Під час заходу відбулося декілька дискусійних панелей, де фахово обговорили актуальні для учасників конгресу питання.

Луганчанка встановила рекорд України з важкої атлетики

На Закарпатті завершується кубок України серед чоловіків та жінок з важкої атлетики.

Луганщину на змаганнях представили 5 спортсменів.

Софія Наумова у ваговій категорії до 45 кг посіла загальне друге місце з результатом 130 кг (ривок 60 кг, поштовх 70 кг).

Марк Лєванзов у ваговій категорії 81 кг теж став другим із результатом 304 кг (ривок 131 кг, поштовх 173 кг).

Ганна Калашник у ваговій категорії 87+ кг виборола загальне третє місце з результатом 192 кг (ривок 83 кг, поштовх 109 кг – це є рекордом України до 17 років).

ВПО можуть отримати кеш-допомогу від Норвезької ради у справах біженців

Норвезька рада у справах біженців відкрила реєстрацію на отримання грошової допомоги для переселенців і осіб, які проживають у районах, постраждалих внаслідок бойових дій.

Сума допомоги становить 6660 грн і виплачуватиметься впродовж 3 місяців по 2220 грн на кожного члена сім’ї, але не більше як на п’ять осіб.

У пріоритеті – надання кеш-допомоги найбільш вразливим категоріям населення.

Виплати надходитимуть на банківський рахунок або за допомогою переказу MoneyGram для людей, у яких немає банківського рахунку.

Реєстрація триватиме до 20 березня.

В яких країнах став доступний український паспортний сервіс

Громадяни України можуть подати заявки на оформлення паспортних документів за кордоном. Відтепер відокремлені підрозділи ДП «Документ» працюють у Польщі, Словаччині, Чехії та Туреччині.

Протягом тижня більше 920 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу у гуманітарних штабах при Гірській громаді. У Корсунь-Шевченківському розпочали видачу одягу та спальних наборів

Так, на Полтавщині переселенці забезпечувалися дитячими памперсами, продуктовими та гігієнічними наборами. За потреби надавалася психологічна допомога від спеціалістів гуманітарної місії «Проліска» та безоплатна правова допомога.

У Корсунь-Шевченківському розпочали видачу одягу, спальних, кухонних та побутових наборів від благодійного фонду «Право на захист».

У Новомосковську приймали рубіжанські медики

Там відбувся виїзний прийом лікарями КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня».

Прийом ВПО проводили кардіолог, офтальмолог, травматолог, терапевт.

За бажанням пацієнтам безкоштовно робили кардіограму, лабораторні біохімічні та імуноферментні дослідження (обстеження крові на глюкозу, глікований гемоглобін, гемоглобін, печінкові та ниркові проби, тіреотропний гормон, обстеження на гепатити).

За необхідності видавали наявні ліки, а хворим на цукровий діабет – глюкометри та Accu-Check для контрою рівня цукру в домашніх умовах.

Нова пошта відкрила ще одне відділення у Польщі

У польському місті Катовіце відкрилось відділення Нової пошти. Це вже дев’ятнадцяте відділення, яке працює на території країни.

Відвідати філіал української поштової служби можна за адресою: вул. Яна III Собеського, 11. Графік роботи: з понеділка по п’ятницю з 08:00 до 20:00, у суботу та неділю – з 09:00 до 18:00.

Тут можна відправити в Україну й отримати звідти посилки вагою до 30 кілограмів. Термін доставлення – від 5 днів. Оплатити сервіс можна готівкою, карткою або безконтактним розрахунком.

Як з 1 березня проводиться пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2023 № 168 «Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2023 році» пенсії за вислугу років, по інвалідності та у разі втрати годувальника, призначені відповідно до Закону України від 09.04.1992 № 2262-XII «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (крім осіб з числа військовослужбовців строкової служби), перераховуються із застосуванням коефіцієнта збільшення середньої заробітної плати в Укр

Понад 3500 переселенців у лютому звернулися до гумштабів у Харкові, Черкасах та Новомосковську

Діяльністю цих гуманітарних осередків для ВПО з Луганщини опікується Попаснянська громада.

Так, у Харкові видано 842 продуктові набори, 138 родин отримали дитячі підгузки.

У Черкасах 1922 нашим переселенцям надані продуктові набори.

Дитячих підгузків видано 37 упаковок. Одяг отримали 122 особи.

Працівниками Сєвєродонецького міського центру зайнятості надані 217 консультацій за професіями, які користуються попитом на ринку праці, 23 особи направлені на співбесіди до роботодавців, вже працевлаштовані 7 ВПО.