Прес-центр29 листопада 2018, 13:11

Разом з громадою влада визначить пріоритети розвитку Луганщини

Засідання Ради регіонального розвитку відбудеться у п’ятницю, 30 листопада, о 13:00 в Сєвєродонецьку.

Засідання проведе виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

На заході за участі керівників органів влади на місцях, представників об’єднаних територіальних громад, громадськості, журналістів буде обговорюватися низка питань взаємодії з центральними органами влади.

Зокрема, за підсумками нещодавнього засідання Ради регіонального розвитку, яке відбулося під головуванням Президента України Петра Порошенка 12 листопада у Києві, поставлене завдання розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки в усіх сферах життя.

«Ми спільно розглянемо підсумки розвитку області за останні роки та узгодимо подальші кроки на шляху її відродження», – підкреслив виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації.

Поточні результати мають обговорити з суспільством, громадами області, які висловлять своє ставлення з цього приводу.

Як зауважив Сергій Філь при підготовці до засідання на обласному рівні: «Саме люди мають визначити, що і де робитиме влада».

Кожна громада має сформувати переваги та пріоритети розвитку на 2019-2021 роки.

Відповідні напрацювання будуть представлені Президенту України Петру Порошенку.

«Це демонструє ефективний діалог: Президент – влада на місцях – суспільство. Крім того, наявність подібних перспективних планів дозволить отримати необхідні механізми фінансування, які дозволять збільшити інвестиційну привабливість Луганщини», – наголосив Сергій Філь.

Нагадаємо, що з ініціативи Президента України Петра Порошенка у 2015 році створено Раду регіонального розвитку України. Відповідно, в областях сформовані консультативно-дорадчі органи – Ради регіонального розвитку.