Прес-центр15 листопада 2021, 11:11

Сергій Гайдай передав три нові пожежні автомобілі рятувальникам області

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистій передачі 3 одиниць пожежно-рятувальної техніки для підпорядкованих підрозділів ГУ ДСНС.

У вітальному слові очільник області наголосив: «Щиро радий тому, що три підрозділи рятувальників оснащено новою технікою. Новий спецавтотранспорт – це запорука швидкості, оперативності, ефективності та безпеки вашої роботи. Сподіваюсь, що ця техніка допоможе вам врятувати не одне людське життя». Також він сказав, що у наступному році до підрозділів вогнеборців буде надходити нова техніка. Зокрема, вже відбувається пошук автодрабин, які вкрай необхідні для пожежогасіння в умовах висотної міської забудови.

Три нові автоцистерни об’ємом 4 тонни надійдуть до підрозділів ДСНС у Гірському, Старобільську та Сєвєродонецьку. Вони повністю укомплектовані усім необхідним протипожежним устаткуванням, а також компресором піни.

Під час спілкування з журналістами голова ОДА підкреслив, що нагальний стан спеціальної автотехніки вкрай низький – близько 60% є застарілою та малоефективною. Саме тому необхідна суттєва модернізація, зокрема у найвіддаленіших громадах.