Прес-центр7 жовтня 2021, 16:10

Сергій Гайдай та Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні взяли участь у висадці «Румунського гаю»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні паном Крістіаном-Леоном Цуркану.

«Вітаю вас в Луганській області. Дякую за допомогу та увагу. Нам дуже багато чого потрібно зробити в області, щоб вийти на той рівень, на якому вона була до початку агресії. Тож кожна допомога безцінна для нас. Дякую за вашу власну ініціативу висадити тут дерева після минулорічних пожеж», – сказав на початку заходу очільник області.

Крістіан-Леон Цуркан анонсував запровадження нових проєктів в Україні та зазначив: «Ми розуміємо, що це невеликі проєкти, але таким чином ми ще раз виказуємо підтримку територіальної цілісності України».

Нагадаємо, у ході реалізації проєкту Міжнародного агентства з розвитку співробітництва RoAid відбувається ремонт дитячого садка № 3 «Барвінок» у місті Рубіжне.

Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні поцікавився, яка в регіоні епідеміологічна ситуація та як відбувається вакцинація.

Сергій Гайдай зазначив, що багато хворих потрапляють на Луганщину з РФ та з окупованої частини області. Але, як і весь світ, ми маємо справу з пандемією не перший рік, тому вже достатньо добре підготовлені. Щодо щеплень, в області в першу чергу робили акцент на вакцинації медичного персоналу та вчителів, і натепер в цьому напряму все добре. «Впевнений, що впораємось з новою хвилею», – сказав голова облдержадміністрації.

Крістіан-Леон Цуркан запитав про безпекову ситуацію, а саме кількість обстрілів, провокацій.

«Майже кожного дня фіксуємо обстріли, нажаль, маємо поранених і навіть загиблих воїнів, супротивником ведеться мінування наших територій з безпілотних апаратів. Російсько-окупаційні війська не дотримуються домовленностей, досягнутих на тристоронній контактній групі, але наші військові готові дати гідну відсіч», – прокоментував Сергій Гайдай.

Він також розповів про відновлення інфраструктури в області: «Щороку відкриваємо нові сервісні зони, центри надання соціальних послуг, ремонтуємо лікарні, школи, садочки. В наступному році буде реалізація багатьох проєктів спортивної інфраструктури. Відкриваємо на нашій олімпійській базі, куди приїжджають спортсмени зі всієї України, найкращий манеж, тренувальні зали європейського рівня. Плануємо в наступному році розпочати будівництво сучасної обласної лікарні».

Сторони також обговорили підготовку до опалювального сезону, ситуацію на тимчасово окупованій території тощо.

Після зустрічі учасники вирушили до Рубіжного, де взяли участь у церемонії висадки «Румунського гаю».