Прес-центр12 листопада 2018, 17:11

Сім об’єднаних громад Луганщини стали партнерами Програми місцевого системного розвитку в рамках проекту USAID

Програма місцевого системного розвитку, що виконується в рамках проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку», розпочала роботу і оголосила список партнерських об’єднаних територіальних громад Луганської, Донецької, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей.

Серед 79 ОТГ сім з Луганщини: Біловодська, Білокуракинська, Лозно-Олександрівська, Нижньодуванська, Новопсковська, Троїцька селищні ОТГ та Привільська сільська ОТГ.

Протягом жовтня представники Програми місцевого системного розвитку відвідали шість областей України та визначили партнерські об’єднані територіальні громади, які протягом року разом з Програмою будуть працювати над поліпшенням та розбудовою економічного потенціалу на місцях з урахуванням інтересів громади, органів влади та бізнесу.

В рамках Програми місцевого системного розвитку впроваджимуться прозорі та інноваційні інструменти управління земельними та іншими ресурсами та кращий досвід ефективного планування їх використання на стратегічну перспективу у 5-10 років.

Програма місцевого системного розвитку та визначені партнерські об’єднані територіальні громади будуть працювати над створенням передумов для залучення інвестицій. Основою для цього стане розуміння економічного потенціалу наявних ресурсів та вміння прозоро та економічно обґрунтовано спланувати їх раціональне використання.

Ключовими практичними задачами в рамках реалізації Програми місцевого системного розвитку є забезпечення вільного доступу до інформації про наявні ресурси в громаді жителям громади та представникам бізнесу, а також запровадження прозорого механізму управління земельними та іншими ресурсами, що має на меті потенційне збільшення бюджетних надходжень громади.

Тож, представники ОТГ отримають консультаційну підтримку з формування та практичної імплементації інвестиційних проектів. Землевпорядники громад візьмуть участь у навчанні з ефективного управління земельними ресурсами та безкоштовний доступ до інформаційної бази обліку наявних земельних ресурсів громади. Фахівці з економічних питань громад – у навчанні зі створення економічного профілю громади та формування стратегічного бачення розвитку громади. Керівництво громад, члени виконкому та секретаріату громади – онлайн тренінг з управління проектами місцевого розвитку.

За матеріалами сайту «Децентралізація»