Прес-центр11 березня 2024, 15:03

Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською»

Його головна мета – поповнення бібліотечних фондів, створення мобільних бібліотечних куточків, формування книжкових поличок в укриттях та гуманітарних штабах у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській та Сумській областях, які постраждали внаслідок російської військової агресії.

Ініціатори заходу – Уповноважений із захисту державної мови за підтримки Міністерства освіти і науки України, Всеукраїнського проєкту «Єдині», студентських мовних омбудсменів та Асоціації мовних курсів.

Слід зазначити, що проєкт спрямований на покращення психоемоційного стану людей, які знаходяться під щоденними ворожими обстрілами, а також на підтримку читання українськомовної літератури з метою підвищення соціальної активності та свідомості громадян, популяризації української мови, використання її у повсякденному житті.

У проєкті можуть взяти участь всі охочі, зареєструвавшись тут:  https://bit.ly/3V4e5Qf

Контактна особа з Луганщини для узгодження питань щодо передачі та отримання книг: Моісєєва Світлана Анатоліївна, Луганська обласна універсальна наукова бібліотека,+38 050 423 09 30.