Прес-центр19 квітня 2024, 12:04

Творчий конкурс «Чарівний світ мистецтва» об'єднав обдаровану молодь з Луганщини

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська нагородила лауреатів обласного конкурсу «Чарівний світ мистецтва».

Це відбулось під час гала-концерту за участі маленьких конкурсантів. В березні 2024 року управління культури, національностей, релігій та туризму Луганської ОДА провело два обласних творчих конкурси – обласну музично-теоретичну олімпіаду та обласний конкурс індивідуальної виконавської майстерності «Мистецтво і діти». 

Для участі в олімпіаді, яка проводилася в двох номінаціях  - «Музична література» та «Сольфеджіо»,  надійшло 44 заявки від учнів мистецьких шкіл Луганської області, а також від учнів з Черкащини, Буковини та Київщини.

Члени обласного журі, що оцінювали роботи учасників, зазначили високу якість підготовки учнів мистецьких шкіл. Лауреатами першої премії стали 14 юних музикантів, у тому числі зі Школи педагогічної практики Сєвєродонецького фахового коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва, музичних шкіл міста Чернівці №1, №2, №3.

Для порівняння, в 2023 році участь в олімпіаді брали лише 14 учнів.

Обласний конкурс індивідуальної виконавської майстерності «Мистецтво і діти» проводиться з метою професійної орієнтації найбільш обдарованих дітей, збереження мистецьких традиції Луганщини тощо. 

Цього року конкурс зібрав 128 учасників від 6 до 15 років, окрім учнів мистецьких шкіл області, з багатьох регіонів України, де зараз мешкають викладачі з Луганщини.

Конкурс проведений у  дистанційній формі (за попередньо надісланим відеозаписом конкурсної програми) за номінаціями: «Фортепіано»,  «Струнно-смичкові інструменти», «Духові та ударні інструменти», «Народні  інструменти», «Академічний вокал» та «Естрадний вокал».

121 учасник отримав звання лауреату конкурсу, з них 31 є лауреатами першої премії.