Прес-центр5 травня 2023, 08:05

У Білогорівці наші військові тримають позиції, вартість проїзду між захопленими у 2022 році містами становить від тисячі рублів, у Станиці Луганській примусово паспортизують бюджетників

4 травня росіяни вкотре влаштували наступ на Білогорівку, однак змушені були повернутися на раніше зайняті позиції, – каже Артем Лисогор, очільник Луганщини.

«Наражаючись на наш вогонь у відповідь, ворог припиняє ці спроби. Протягом значного проміжку часу в нього на цій ділянці фронту немає ніякого успіху. Крім того, українські захисники майже щодня зменшують резерви техніки противника», – зауважив Артем Лисогор.

Втім, додав начальник Луганської обласної військової адміністрації, росіяни продовжують максимально використовувати всі засоби ураження та тероризувати з повітря.

Цього разу артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Андріївка, Греківка, Макіївка, Невське, Діброва та Білогорівка.

Триває примусова паспортизація громадян у Станично-Луганській громаді. Так, згідно з розпорядженням російської окупаційної адміністрації, керівникам місцевих організацій та підприємств дано вказівки щодо надання інформації про проведені заходи з паспортизації місцевого населення.

Про відбудову мова вже майже рік не йде. Окупанти не в змозі налагодити навіть транспортне сполучення. Якщо, наприклад, з Луганська до Сєвєродонецька ще можна дістатися за більш-менш реальну суму, то з Сєвєродонецька до інших захоплених у 2022 році міст – проблематично.

До Лисичанська, Рубіжного, Кремінної доїхати можливо виключно приватним чином, а вартість проїзду варіюється від тисячі рублів і вище. Те, що до війни коштувало кілька десятків гривень.