Прес-центр12 травня 2023, 08:05

У Греківці та Невському чергові руйнування житла, у Сватовому окупанти погрожують позбавленням зарплати і депортацією за відсутності паспорту рф, для посилення тиску на населення загарбники залучили на Луганщину росгвардію

Стельмахівка, Макіївка, Невське та Білогорівка зазнали російських обстрілів протягом 11 травня.

Авіаційних ударів ворог завдав по Греківці та Білогорівці.

«Попередньо, на щастя, обійшлося без жертв. Втім, росіяни продовжують нищити житло луганчан. Так, у Невському днями їхнім вогнем пошкоджено будинок жінки, зруйновані господарські споруди. Ще одну домівку зруйновано позавчора в Греківці – його господар вцілів. Безпекова ситуація залишається напруженою в кожному населеному пункті. За останній тиждень погодилися на евакуацію дві жінки – наразі вони облаштовують життя в сусідніх регіонах», – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Він зазначив, що основні бої продовжують точитися у Серебрянському лісництві, але ворог там успіху не має.

Аби посилити тиск на місцеве населення, окупанти залучили маневрені групи росгвардії.

Вони повинні протидіяти представникам руху опору, посилити взаємодію з військовими рф та колаборантами, збирати та систематизувати безпекову ситуацію.

Тиск на місцеве населення посилюються щодня.
 

Це стосується і Сватового. Раніше у тих, хто відмовлявся від паспорту рф, вираховували із заробітної плати 30 %.

Від травня окупаційна влада почала погрожувати спочатку позбавленням грошей за виконану роботу, а в подальшому – депортацією, яка передбачена новим законом рф.