Прес-центр3 березня 2024, 07:03

У Невському пролунали три вибухи – сталося загоряння, не дочекалися виборів – у рф оголосили збори військових у запасі, в Рубіжному будівельники демонтували вікна зі вцілілої багатоповерхівки і зникли

«Окупанти вчергове обстріляли Невське. Так, на околиці населеного пункту зафіксовано три вибухи запалювальних боєприпасів. Винило загоряння. Частково вигоріли лісопосадка та суха рослинність. Наразі загрози цивільному населенню немає», – поінформував Артем Лисогор, начальник обласної військової адміністрації.

Коли дозволяла безпекова ситуація, жителям Невського доставили паливо, а також їхні поштові замовлення, які надійшли до найближчого функціонуючого поблизу лінії зіткнення відділення.

На росії завмерли в очікуванні хвилі мобілізації, яку розпочнуть одразу після березневих виборів. Однак для деяких підготовка стартує вже зараз. Це військові, що перебувають в запасі. Їх викликають на збори. Про кількість осіб, яких збиратимуть, та про тривалість зборів у документі не вказано. А можливо й вказано, але два пункти цього указу путіна секретні.

Загарбники розбили Рубіжне під час штурмів міста навесні 2022 року. А наприкінці 2023-го почали його розбирати. Показові ремонти вони проводять виключно у вцілілих будинках. Та не повсюди вдається їх завершити.

В одній із багатоповерхівок вони демонтували цілі вікна, пообіцявши мешканцям встановити нові. І згодом зникли. Кілька тижнів в будинку суцільні протяги. Окупаційна адміністрація міста не реагує.