Прес-центр27 листопада 2021, 17:11

Україно-словацький ліс відтепер зростає на Луганщині

А саме у Сєвєродонецькій громаді поблизу Осколонівки.

Сьогодні там на ділянці площею 3 га відбулася висадка саджанців молодої сосни, у якій взяла участь делегація зі Словаччини.

Звертаючись до Надзвичайного і Повноважного Посла Словацької Республіки в Україні, голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай наголосив: «Дякую перевіреному часом другу Луганщини Мареку Шафіну за допомогу. Сьогодні це ліс, а в майбутньому ми спільно реалізуємо ще низку інших проєктів. Наголошу, ця підтримка є постійною. В 2020 році в області сталися дві масштабні лісові пожежі. Понад 30 тисяч гектарів «легенів Луганщини» було знищено полум’ям. Тому ми радіємо кожній пропозиції щодо відновлення лісових насаджень».

У свою чергу, Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні висловив сподівання, що все заплановане у подальшому вдасться на Луганщині реалізувати.

Згодом всі присутні доєдналися до висадки україно-словацького лісу.

Слід зазначити, що цю осінню акцію «Створюємо ліси разом» організували в рамках програми Президента «Зелена країна» та глобального екологічного проєкту «Озеленення планети».

Також сьогодні відбулося висаджування саду в Сиротиному, після чого питання озеленення Луганщини розглянули на засіданні «круглого столу» в Сєвєродонецьку.