Прес-центр23 листопада 2021, 16:11

В області триває робота щодо запобігання поширенню COVID-19

Сьогодні фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області здійснено 208 моніторингових перевірок об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину, зокрема перевірено 18 закладів громадського харчування, 56 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, 84 об’єкти торгівлі непродовольчими товарами, три агропродовольчі ринки, 13 перукарень та 13 аптек.

За результатами моніторингових перевірок порушення протиепідемічних вимог в умовах карантину  виявлено на одному об’єкті торгівлі продовольчими товарами та двох об’єктах торгівлі непродовольчими товарами.

За порушення ст. 42 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення санітарних норм Головним управлінням Держпродспоживслужби в Луганській області складено 1 протокол.

Також фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області разом з представниками Національної поліції здійснено  моніторингові раптові  перевірки на виконання доручення Прем’єр-міністра України від 22.10.2021 № 48549/0/1-21 щодо наявності документів про вакцинацію від COVID-19 або наявності негативних результатів тестування на COVID-19 у працівників та відвідувачів ТРЦ та кіосків з роздрібної торгівлі непродовольчими товарами (р-н ЦУМ).

Всього перевірено 15 суб’єктів господарювання. За результатами перевірок порушення  виявлено на 1 об’єкті, представниками Національної поліції складено протокол про адміністративне правопорушення.