Прес-центр12 листопада 2018, 11:11

В області відбудеться щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Відбулося засідання робочої групи щодо підготовки та проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка триватиме з 25 листопада по 10 грудня.

Під час заходу, який провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації презентовано проект плану обласних заходів у рамках акції.

Ним передбачено проведення щодня протягом 16 днів тематичних активностей, зокрема, створення муралу, виїзні зустрічі із активом місцевих громад, проведення форуму з нагоди Міжнародного дня осіб з інвалідністю, брифінг, навчання фахівців, старт проекту «Відповідальність починається із нас», зустрічі із молоддю та низка заходів в інноваційному форматі. Учасники мали нагоду поділитися своїми планами та обговорити організаційні моменти.

Зокрема, Департаментом спільно із Фондом ООН у галузі народонаселення заплановано створення муралу (малюнку на стіні) у Рубіжному на будівлі однієї зі шкіл міста.

У зазначеній школі було проведено конкурс малюнків щодо запобігання і протидії домашньому насильству. Кращі роботи передано на розгляд робочої групи.

До участі в нараді долучилися члени обласної Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми, представники партнерських громадських і міжнародних організацій, зокрема ПРООН, ОБСЄ, ООН Жінки, громадських організацій «Позитивні жінки», «Дієва громада», радники Мінсоцполітики України з питань ВПО у Луганській області, радник голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації з питань ґендерної політики.