Прес-центр15 листопада 2018, 17:11

Відремонтований шляхопровід відкрили на Попаснянщині

Сьогодні, 15 листопада, відбулося відкриття після капітального ремонту шляхопроводу в Попаснянському районі. В урочистостях взяли участь виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь, заступник командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олег Грунтковський, голова Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту генерал-лейтенант Микола Мальков, народний депутат Артур Герасимов.

Відкриття відновленого шляхопроводу через залізницю на автомобільній дорозі загального користування державного значення Н-32 Покровськ–Бахмут–Михайлівка дасть змогу повноцінно відновити рух автомобільного транспорту між містами Попасна та Бахмут.

«Окопи роз’єднують, а мости завжди з’єднують», – процитував Сергій Філь під час церемонії відкриття Президента України Петра Порошенка. В.о. голови облдержадміністрації подякував військовослужбовцям 19-го мостового батальйону 26 бригади Держспецтрансслужби у складі Об’єднаних сил, які виконували ремонтні роботи, за те, що допомогли зекономити бюджетні кошти.

Так, кошторисна вартість капітального ремонту складала 21,38 млн гривень. Вартість у відповідності до проведеного тендеру становила 18,9 млн гривень, проте фактично було витрачено 16,5 млн гривень, і таким чином було заощаджено 4,8 млн гривень державних коштів.

«Сьогоднішня подія символізує те, що Україна прагне мирного життя», – додав Сергій Філь.

Виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації нагородив військовослужбовців обласними відзнаками. Так, за особистий внесок у зміцнення національної безпеки, високий професіоналізм, самовідданість, мужність, патріотизм та з нагоди здачі в експлуатацію шляхопроводу через залізницю на автомобільній дорозі загального користування державного значення Н-32 Покровськ–Бахмут–Михайлівка у Попаснянському районі нагороджено військовослужбовця 26 об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту почесною відзнакою «За розвиток регіону» полковника Андрія Жинчина. Також військовослужбовці, які брали участь у відбудові об’єкту, отримали Почесні грамоти облдержадміністрації.

Від імені командувача Об’єднаних сил Сергія Наєва привітав присутніх його заступник Олег Грунтковський: «Сьогодні ми святкуємо чергову перемогу над ворогом, відновленням шляхопроводу, який об’єднує населені пункти Луганщини та Донеччини. Соціально-економічний розвиток держави, її інтеграції у світове товариство неможливе без розвинутої галузі дорожньо-транспортної інфраструктури. Саме ці показники засвідчують наше прагнення долучитися до цивілізованого суспільства. Ця робота проводиться простими українськими солдатами та робітниками, які наголошують свою миролюбність, проте завжди готові стати на захист своєї Вітчизни».

«Президент України Петро Порошенко наголосив, що сильна армія – запорука миру, – зауважив Артур Герасимов, вітаючи присутніх. – Українська армія на українському Донбасі не тільки захищає нас від ворога, а також допомагає відновлювати мирне життя наших співгромадян поблизу лінії зіткнення. Сьогодні відкриття відновленого мосту демонструє нам єдність і співпрацю армії, місцевих адміністрацій та всіх тих, хто долучився до цієї важкої справи. Міст – це не просто об’єкт, який поєднує різні сторони та береги, але і є символом поєднання людей. Від імені Президента, від імені Парламенту хотів би подякувати всім тим, хто відновлює знищену війною інфраструктуру».

Відновленням зруйнованого незаконними збройними формуваннями влітку 2014 року об’єкту займалися мостобудівники Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України у складі Об’єднаних сил. Роботи тривали з червня по листопад поточного року.

За встановленим планом військові повністю демонтували першу та другу прогонові будови, на їх місце встановили нові, третю відремонтували, зміцнили опори мосту тощо.

Зазначимо, що шляхопровід збудований у 1975-1976 роках, його довжина становить 52 м.