Прес-центр6 грудня 2018, 13:12

Виставка пам’яті загиблих земляків відкрилася в Сєвєродонецьку

Сьогодні, 6 грудня, в.о. голови Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь взяв участь у відкритті виставки «Заради рідної землі». Експозиція розташована у приміщенні облдержадміністрації та присвячена загиблим під час проведення АТО/ООС уродженцям Луганщини.

Великий банер із фотографіями, короткими біографічними відомостями та даними про службу понад сотні загиблих земляків підготували працівники Луганського обласного краєзнавчого музею.

 «Ми маємо своєю працею та вчинками кожного дня доводити, що ми гідні пам’яті загиблих земляків, які захищали нашу державу. Ми пам’ятаємо їхній подвиг, завдяки якому ми маємо можливість тут святкувати День Збройних Сил, жити в Україні та відчувати всі переваги мирного життя», – зауважив Сергій Філь.

Під час церемонії відкриття пам’ять полеглих захисників ушанували хвилиною мовчання.

Зазначимо, що в органах соціального захисту населення Луганської області на обліку перебуває 7813 учасників бойових дій, які безпосередньо брали участь в АТО, 53 особи з інвалідністю внаслідок війни, інвалідність яких пов’язана з проходженням військової служби на території проведення АТО, та 103 учасника війни. Загалом ідеться про понад 8 тисяч осіб.

На даний час кількість загиблих учасників АТО складає 121 особу, у тому числі 59 загиблих учасників АТО, похованих території Луганської області.

76 сімей залишилися без годувальника, 17 дітей втратили батьків.