Прес-центр18 березня 2024, 18:03

Волонтерська платформа — онлайн-ресурс, який поєднує волонтерів та ініціативи для їхнього підсилення та розвитку

Національна Волонтерська Платформа (https://platforma.volunteer.country/) є яскравим прикладом згуртованої роботи широкого кола молодих людей і організацій, які завзято займаючись волонтерством, беруть участь у житті країни та допомагають своїм громадам.

На Національній Волонтерській Платформі волонтерські організації можуть заявити про себе й про ініціативи, які вони впроваджують, а волонтери можуть знайти ініціативи, до яких долучаються задля отримання досвіду волонтерства та допомоги населенню, зокрема молоді.

Особливістю Національної Волонтерської Платформи є те, що з 24 лютого 2022 року Платформа переорієнтувала свою діяльність та активно допомагає як військовим, так і цивільному населенню.

У рамках діяльності Національної Волонтерської Платформи зареєстровано понад 2060 волонтерських можливостей, до яких долучається молодь; близько 84 800 людей зареєстровано на волонтерські ініціативи, понад 852 тис. молодих людей охоплено промоцією Платформи.

Національна Волонтерська Платформа запроваджена на виконання меморандуму між Міністерством молоді та спорту України, Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та громадською організацією «Українська Волонтерська Служба».