Прес-центр4 травня 2023, 08:05

Ворог все частіше застосовує на Луганщині зняту з озброєння броньовану техніку, росіяни намагаються узаконити вибори в так званій «лнр», навколо Луганська ретельно перевіряють чоловіків

Макіївка і Білогорівка минулої доби опинилися під артилерійським ураженням з боку росіян, – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

«Вогневий вплив ворог не зменшує, намагаючись вразити населені пункти та позиції наших військових. Застосовує як реактивну, так і ствольну артилерію, – каже Артем Лисогор. – Також все частіше росіяни використовують застарілі моделі бойових машин піхоти, раніше зняті з озброєння. Зараз повертають, щоб було, на чому воювати. До речі, днями вони втратили ще дві БМП-1».

У районі Білогорівки противник намагався відшукати слабкі місця в нашій обороні, але його наступальні дії  ні до чого не призвели.

Військові рф збільшили кількість блокпостів навколо Луганська, де перевіряють усіх чоловіків. Нещодавно вони зупинили автобус з Довжанська. Із п’яти чоловіків, яких вивели для перевірки, повернулися лише троє.

Крім того, військові автомобілі можуть зупинитися в будь-якій точці міста і провести обшук цивільного транспорту.

Посилилися перевірки мобільних телефонів на наявність інформації в додатках.

Не минуло і семи місяців з моменту уведення в дію законів рф щодо «прийняття до її складу нових суб’єктів», де прописано проведення восени 2023 року перших виборів у так званій «лнр», як у кремлі згадали про інший акт.

Зокрема, законом про уведення воєнного стану на відповідних територіях заборонено організовувати референдуми й вибори до органів державної влади та місцевого самоврядування.

Але підготовка до цих псевдовиборів вже у розпалі, за кілька тижнів вже повинно відбутися попереднє неволевиявлення. Окупаційний режим схаменувся і швидко шукає шляхи для юридичного виправдання.