Прес-центр19 жовтня 2021, 11:10

Всі центри первинної медико-санітарної допомоги Луганщини отримають додаткові кисневі концентратори

За рахунок субвенції у розмірі 16,7 мільйонів гривень закуплено 397 кисневих концентраторів, які розподілено між усіма центрами первинної медико-санітарної допомоги області. Тож кожна громада Луганщини отримає це обладнання.

«Сподіваюсь, що вони рятуватимуть життя і здоров’я жителів Луганської області», – прокоментував подію голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Зазначимо, субвенцію надано згідно Постанови Кабінету Міністрів від 26 січня 2021 р. № 47 «Деякі питання надання у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я».

Сергій Гайдай також нагадав, що Луганщина нині знаходиться в помаранчевій зоні, в той час як Донеччина вже у червоній, та закликав мешканців області дотримуватися протиепідемічних правил і щепитися проти коронавірусу.

«Будь ласка, вакцинуйтеся, щоб не наражати себе та своїх близьких на небезпеку. Дотримуйтеся карантинних обмежень, тому що в першу чергу це врятує вам життя і здоров’я», – сказав він.

Очільник області повідомив, що за домовленістю з Міністерством охорони здоров’я, на Луганщині відкрито всі 11 лікарень, які прийматимуть хворих на COVID-19. Всім їм будуть відкриті «ковідні» пакети, лікарі отримуватимуть 300% за роботу з хворими людьми.