Прес-центр11 травня 2023, 13:05

Як правильно оформити е-лікарняний

1. Необхідно звернутися до лікаря, який на підставі огляду сформує медичний висновок про тимчасову непрацездатність.

2. Після цього пацієнт отримує смс-повідомлення з номером медичного висновку. Якщо смс не прийшло – надайте лікарю актуальний номер телефону для зміни методу автентифікації.

3. Після цього медичний висновок автоматично потрапляє в електронний реєстр листків непрацездатності, де на підставі наявних даних буде сформовано е-лікарняний.

4. Пацієнт отримає смс-повідомлення від Пенсійного фонду з номером лікарняного. Якщо смс не прийшло – зареєструйтеся на Порталі пенсійного фонду (або у додатку) та оберіть спосіб інформування через смс-повідомлення в особистому кабінеті.

5. Поінформуйте свого роботодавця про період непрацездатності, зателефонувавши або надіславши йому номер лікарняного. Своєю чергою, роботодавець у кабінеті страхувальника на порталі ПФУ перегляне листок непрацездатності та через 7 днів після дати його закриття може сплатити його.

6. Переглянути свої записи про тимчасову непрацездатність можна в особистому кабінеті застрахованої особи на Порталі пенсійного фонду.

7. А якщо ви захворіли, перебуваючи за кордоном, ви можете дистанційно звернутись до свого сімейного чи лікуючого лікаря, або по поверненню в Україну. Алгоритм оформлення лікарняного за кордоном: https://bit.ly/3zQqpYD