Прес-центр19 березня 2024, 08:03

Явка 87,12 %: на найбільшій дільниці в Лутугиному посеред дня були майже порожні скриньки, мобільну дільницю в Сєвєродонецьку супроводжували п’ять військових рф, у прифронтовому Невському зафіксували руйнування ще одного домоволодіння

«Звільнені населені пункти постійно перебувають під вогневим тиском росіян. Руйнувань там дуже багато. Деякі фіксуються одразу після обстрілів, окремі – пізніше. Є пошкодження будинків у віддалених районах або на хуторах, звідки всіх давно евакуювали. Правоохоронці фіксують кожен випадок обстрілу росіянами як воєнний злочин, – пояснює очільник Луганщини Артем Лисогор. – Учора противник бив з артилерії й по Невському, й по Макіївці, й по Новолюбівці. Штурмові дії окупанти намагалися провести південніше Невського – біля Тернів».

Загарбники робили все можливе і неможливе (останнього було значно більше) для досягнення максимальної явки. Так, у Лутугиному, де волевиявлення відбувалося у три останні дні, у другій половині доби на найбільшій дільниці міста знаходилися три практично порожні скриньки. Місцеві здогадалися про справжній відсоток явки, хоча згідно з протоколами, проголосували майже всі.

Одну з мобільних дільниць в Сєвєродонецьку, яка шукала бажаючих долучитися до голосування по вулицях міста, супроводжували одразу п’ять військових рф. У перехожих вони навіть не запитували документів – прізвища виборців фіксували з їхніх слів.