Прес-центр13 березня 2024, 08:03

За час окупації у Новодружеську і Привіллі світло увімкнули лише на п’ять днів псевдореферендуму, майже уся субвенція з рф на медицину пішла за оплату лікарнями захоплених територій комунальних послуг, росіяни обстріляли Невське

«Як і у попередні дні, противник зосереджує атакувальні зусилля поблизу Білогорівки. Прагне досягти там хоч якихось результатів. Безуспішно – завдяки вправній роботі наших оборонців. Учора ворог здійснив там декілька штурмів, маючи підтримку з неба. Усі вони відбиті, – зауважив Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації. – Ударів з авіації також зазнала територія Серебрянського лісництва. По Невському було відкрито вогонь з артилерії».

Із кінця весни 2022 року міста Новодружеськ та Привілля, що поряд з Лисичанськом, знеструмлені. Починаючи з літа 2022-го місцеві жителі чули від росіян достатньо обіцянок щодо відновлення електропостачання. Називали ремонтів дати, які чомусь співпадали зі строками різного виду голосувань.

Але в населених пунктах світла немає і досі. Підключили лише раз – на п’ять діб під час псевдореферендуму. Волевиявлення завершилося – вимкнули знов. Тепер місцеві сподіваються, що електроенергію подадуть хоча б на дні виборів президента рф.

Напередодні виборів загарбники багато говорять про багатомільйонні субвенції, начебто надані на розвиток та відбудову медицини окупованих регіонів. За інформацією з відкритих джерел, майже всі гроші повернулися в зворотному напрямку – на рахунки надавачів комунальних послуг.

Так, зі 788 мільйонів рублів на опалення спрямовано 303,6 мільйонів, на рахунки інших постачальників – ще 187,5 мільйонів.

153,1 мільйон – на обслуговування техніки сторонніми організаціями.

Загалом майже 650 мільйонів від загальної суми надходжень витрачено на закупівлю ресурсів у росії. Про покращення медичного обслуговування мова не йде.