Прес-центр21 травня 2023, 09:05

Звернення Артема Лисогора до Дня пам’яті жертв політичних репресій

Сьогодні на захоплених росією територіях, як у 1932-1933 роках, сотні тисяч людей потерпають від знущань - фізичних та моральних, вмирають від голоду та куль, адже у кремлі тепер, я і тоді вважають, що Україна і українці взагалі не мають права на існування.

Щодня у ворожих пабліках повідомляють про засудження «агентів СБУ», таких, як на той момент 21-річний Дмитро, випускник СНУ імені Володимира Даля, що був змушений повернутися у 2020 році до рідного Алчевська. Його доля невідома й дотепер.

Або таких, як військовослужбовець ЗСУ, якого днями «верховний суд «лнр» засудив до 20 років колонії суворого режиму, звинувативши в обстрілі житлових будинків у Попасній у березні 2022 року.

Соціальні мережі окупованої Луганщини переповнені повідомленнями про людей, яких під надуманими приводами забирають до комендатур для «співбесід», а потім вони зникають невідомо куди. За небажання отримати російський паспорт – звільнення з роботи, обмеження  прав та приниження.

Але тепер все буде інакше! Бо сьогодні кремлівським покидькам протистоїть потужна армія та увесь демократичний світ.

Ми пройшли точку неповернення. Ми продемонстрували і тим, хто намагається нас знищити як націю, і тим, хто допомагає нам у боротьбі за незалежність, нашу силу і волю до Перемоги.

І коли ми переможемо, жоден кат та вбивця не уникне покарання!

Ми не прагнемо помсти, ми прагнемо справедливості!

Адже ми пам’ятаємо свою історію, а не переписуємо її задля приховування злочинів, як російські посіпаки.  Ми усе здолаємо, як і дев’яносто років тому! Слава Україні!

 

Голова Луганської обласної

державної адміністрації –

начальник обласної

військової  адміністрації                                                 Артем ЛИСОГОР