Прес-центр3 червня 2024, 09:06

Артем Лисогор звернувся з нагоди 86-річчя від дня утворення Луганщини

Шановні жителі Луганщини! Дорогі співвітчизники! 

Світанок України, Східна брама України і тисячі теплих серцю слів – це все про регіон безкрайніх степів, високих териконів та працьовитих людей, Луганську область. 

Мене із Луганщиною звела війна. Там я зустрів початок широкомасштабного вторгнення. Луганська земля полита кров’ю моїх побратимів та багатьох інших найкращих синів України.

За цю землю віддавало життя не одне покоління українців, на цій землі будували, кохали і жили мільйони наших співвітчизників. Піт та кров так глибоко просочили степ, що стали ґрунтом Луганщини, фундаментом сили та натхнення її жителів.

Тепер же кожна назва великих міст і маленьких сіл рідної області резонують у серцях наших захисників та членів сімей, що втратили свого оборонця. Гірське, Сєвєродонецьк, Щастя, Попасна, Лисичанськ, Білогорівка та Кремінна є не тільки точками на мапі, а і глибокими шрамами на наших серцях.

Попри неймовірний тиск окупантів, військовослужбовці Сил оборони України втримують маленький острівець безпеки – тонку лінію життя області. Щоденно там тривають запеклі бої. 

На знівеченій війною території залишаються жити наші люди. Вони продовжують дбати про землю, про худобу, не покладають рук, як і зичить справжнім луганчанам.

Область живе допоки за неї готові боротися військові, а луганчани – повертатися після деокупації та відновлювати. 

І ми продовжимо її славетну історію, звільнимо та відбудуємо наші міста, залишивши нашим нащадкам право панувати у ріднім краї, на рідній землі, де не буде ворогів. Попри випробування війною, ми є нацією, яку оберігає Бог і Збройні Сили України. 

Дорогі жителі Луганщини, від усього серця бажаю вам миру, добробуту, якнайшвидшого повернення додому та віри у те, що світло завжди перемагає темряву.

Начальник Луганської
обласної військової адміністрації                                                 Артем  ЛИСОГОР