Прес-центр4 червня 2024, 19:06

День народження Луганщини відсвяткували на Тернопільщині

До Дня утворення Луганської області Рубіжанський міський Центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді спільно з Тернопільською «Просвітою» ім. Т.Г.Шевченка організував просвітницький захід «Луганщина невідома. Луганщина українська. Луганщина нескорена».

Рубіжне – це Україна, Луганщина – це Україна – доводять фото та відео численних заходів: хода у вишиванках, рушникова хода та різноманітні фестивалі: вертепів та різдвяних шопок, народної ігнрашки та гри – «Луганщина – світанок України», «Слобожанський спас», інтелектуальні краєзнавчи ігри, етнографічні та краєзнавчі виставки.

В експозиції були представлені матеріали щодо історії опору мешканців сходу російсько-радянській владі. Адже саме Луганщина – батьківщина Миколи Руденка – засновника і керівника Української Гельсінської Групи, Івана та Надії Світличних, Василя Голобородька, Алли Горської, Сергія Жадана та багатьох інших представників культурної та політичної еліти країни.

Письменниця, авторка вислову «Луганщина – світанок України» Ганна Гайворонська презентувала під час зустрічі із земляками свою нову збірку поезій «Хочу додому».

https://www.congress.gov.ua/den-narodzhennia-luhanshchyny-vidsviatkuvaly...