Прес-центр5 червня 2024, 16:06

Департаментом економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності Луганської облдержадміністрації розроблено інформаційно-методичні матеріали з організації діяльності оператора протимінної діяльності

Забруднення територій вибухонебезпечними предметами – критична проблема, яка виникла внаслідок війни. Міни та снаряди, що не розірвалися, загрожують здоров’ю і життю людей, заважають повноцінному розвитку економіки на забруднених територіях.

Очистити та повернути якнайшвидше у господарське використання землі та інфраструктуру, створити безпечні умови для населення є першочерговою передумовою для виконання заходів з відновлення регіону після деокупації.

Відповідно до Закону України «Про протимінну діяльність в Україні», операторами протимінної діяльності можуть бути уповноважені підрозділи центральних органів виконавчої влади, підприємства, установи та організації, незалежно від форми власності, у тому числі міжнародні та іноземні Інформаційно-методичні матеріали описують всі необхідні організаційні та узгоджувальні етапи та процедури всі необхідні етапи та процедури для організації діяльності оператора протимінної діяльності.

Ознайомитися з матеріалами можна за посиланням: https://drive.google.com/drive/u/1/folders/1nq-cjtBlY2TTVQeTqRN42zP7g8I0...»