Прес-центр2 червня 2024, 12:06

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутись за продовженням виплат

Більшості українців, які отримували субсидію під час опалювального сезону, її розмір на неопалювальний період  пенсійний фонд перерахує самостійно. Спеціально нікуди звертатись не потрібно.

Але, якщо ви одночасно відповідаєте всім наступним критеріям, то необхідно звернутися до ПФУ до 1 липня 2024 року. А саме, якщо ви:
- отримували субсидії або пільги на початок повномасштабної війни  (у січні 2022 року),
- з січня 2022 року і протягом усього часу аж до сьогодні  продовжуєте отримувати виплати пільги або субсидії;
- на початок повномасштабної війни проживали (чи і  в подальшому проживаєте) на тимчасово окупованій території чи в зоні активних бойових дій;
- з початку повномасштабної війни жодного разу не звертались до органів соціального захисту чи Пенсійного фонду із заявою та декларацією щодо актуалізації відомостей про себе чи членів сім'ї або домогосподарства, адресу перебування, наявних комунальних послуг тощо з метою перепризначення субсидії або пільги.

Подати заяву, декларацію та необхідні документи до Фонду можна зручним для вас способом:
- відвідавши найближчий сервісний центр Пенсійного фонду України , 
- через уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, 
- через центри надання адміністративних послуг, 
- направивши документи поштою – на адресу органу Фонду; 
- онлайн – через вебпортал електронних послуг  Пенсійного фонду України, мобільний застосунок “Пенсійний фонд” або через портал “Дія” .

Якщо Ви не звернетеся до органів Пенсійного фонду України із заявою та декларацією, – з липня відповідні виплати  будуть зупинені. Поновлення відбудеться з місяця, у якому ви звернетесь до Пенсійного фонду, а він прийме позитивне рішення про призначення субсидії чи пільги на оплату житлово-комунальних послуг та/або придбання твердого палива, скрапленого газу.