Прес-центр4 червня 2024, 08:06

Понад 2,5 тисячі підлітків з окупованих територій росіяни змусять пройти військовий вишкіл, замість двірників – 54 тисячі бюджетників «лнр» прибирають сміттєзвалища, по Невському росіяни завдали 30 ударів

«Вони обстріляли село з усіх наявних видів озброєння – мінометів, ствольної та реактивної артилерії. У різних частинах населеного пункту зафіксовано 30 вибухів. Залишатися там вкрай небезпечно. Продовжуємо наполягати на евакуації, – зазначив Артем Лисогор, очільник Луганщини. – Також під вогонь окупантів потрапили Стельмахівка, Куземівка, Макіївка та Греківка».

На Куп’янському напрямку напруга зберігається поблизу Стельмахівки. Наміри противника просунутися в бік Невського та у Серебрянському лісництві зазнали невдачі. Ситуація перебуває під контролем Сил оборони.

Упродовж доби ворог втратив на цьому напрямку 61 особу. Знищено два автомобілі, пошкоджено танк, дві артсистеми та один ЗРК.

Загарбники на Сіверському напрямку здійснили 24 спроби вклинитися в бойові порядки наших підрозділів, зокрема, й біля Білогорівки. Нашими воїнами знищено два танка, бойову броньовану машину, артилерійську систему та два засоби РЕБ. Втрати живої сили складають 91 особу загиблими та пораненими.

Понад дві з половиною тисячі дітей віком від 13 до 17 років з тимчасово окупованих територій цьогоріч пройдуть військовий вишкіл у волгоградській області. На території рф ще влітку минулого року почали активно відкривати військово-спортивні центри «воїн», де готують підлітків до подальшої участі у бойових діях.

Відбір на такі навчання місцеві колаборанти здійснюють самостійно. Насамперед, звертають увагу на фізичний розвиток дитини, активно займаються психологічною обробкою.

Працівники окупаційних адміністрацій, соціального захисту, вчителі, викладачі та представники інших бюджетних структур змушені прибирати вулиці населених пунктів так званої «лнр». 

Не лише під час традиційних травневих суботників – постійно. Це обумовлено браком двірників та інших співробітників сфери ЖКГ.

Минулими окупаційна влада вивела на вулиці міст окупованої Луганщини щонайменше 54 тисячі бюджетників, аби прибрати стихійні звалища.